Merhaba arkdaşlar. Kurumsal bir firmada çalışıyorum. Firmada çok hoşuma giden, bütün herkesin yaptığı işi takip eden bulut tabanlı bir yazılım yapmışlar. Kısaca anlatmak gerekirse her ürünün PDK numarası dediğimiz bir numarası var ve aynı şekilde her ürüne bir zaman vermişler. Max 30 dk. 1 saat, 1,5 saatte yapılacak gibi gibi. Örneğin işe geldim. Elime kontrol etmem gereken bir ürün aldım. Sisteme önce kendimi daha sonra yaptığım ürünü giriyorum ve sistem geçen zamanı vs hesaplıyor. Aynı şekilde yemeğe giderken, veya çay molası gibi durumlarda sisteme belirterek bir duruş basabiliyoruz. Yani yemek molası diye belirttiğimde sistem süre işlemeyi durduruyor ve molayı bitireceğim zamanı bekliyor. Başımızda amir vs kimse yok. Bütün herkes bu sistem üzerinden ne iş yapmışız, ne kadar çalışmışız takip edebiliyor. Böyle bir sistem illlaki vardır. Benim amacım kısaca bu şekilde kim ne iş yapmış, ne kadar vakit geçirmiş gibi takip edebileceğimiz bir sistem var mıdır? Çok büyük bir yazılım olmasına gerek yok. Aslında böyle bir yazılımın disiplin açısından bizler içinde iyi olacağını düşünüyorum. Kısacası yaptığımız işleri daha sonra takip edebileceğimiz, ne iş yapmışız, nerde ne kadar zaman çalışmışız gibi bir yazılım alternatifi arıyorum. Beyin fırtınası da yapabiliriz. Şimdiden teşekkür ederimm.
baya güzel sistemmiş hocam