Mehmetmasa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaşadığınız sorunlar için birkaç noktaya değinmek istiyorum.
1) Lisans sektörüne girerken benimde yaptığım hata olan "Çok fazla ürün sağlasınlar, satış daha fazla olur" hatası. Birisi size 100lerce ürünü sorunsuz sağlayamaz.
Diğerlerine değinmeye gerek yok, çünkü sektördeki en büyük hata budur.

Benim kendi indirme panelim var (envato-freepik-motion array) herkes pngtree olsun, adobe olsun daha fazla satış olur diye düşünerek farklı panelleri tercih ediyor.
Bahsedilen ürünlerde satış oranı çok çok düşük. 100 tane Envato satıyorsanız 1 tane Pngtree satarsınız. Bu tarz siteler bazı kampanlar ile yıllığı 20$'a bile satabiliyor.

Ayrıca herkes bütün ürünleri satın alıp R10'da konu açınca satış yapabileceğini sanıyor. Öyle bir şey yok.. rekabet edemeyeceksiniz.

Bayilik seçerken dikkat edilmesi gerekenler;
  • Bayi ürünleri kendisi mi sağlıyor?
  • Sorun olduğunda telafi alabilecek miyim?
  • Ne kadar sürede dönüş sağlıyor?
  • Ürünler otomatik mi teslim ediliyor?
Şimdi Envato'da hata olduğunu düşünün, başkasının panelini kullanan veya satın alıp yazılım bilgisi olmayan onlarca kişi. Sorunu çözmek için başka birisine bağlı, onlarca bayisi var ve sürekli mesaj alıyor. Size ne olduğunu bile söylemeyecek, dönüş yapmayacak, bir yerden sonra "Başlarım böyle işe" diyip bırakacaksınız.

Benim bayiliğimde Windows yok. Başka bayiden alıp ekleyemediğim için mi? hayır doğru düzgün sağlayıcı bulamadığım için. Bir ürünün en iyisini sağlayamıyorsanız sağlamayın.

Bayilik alacaklar her ürünün en iyi sağlayıcısını bulup onunla çalışmalı (ekstra maliyet) ve sağlam reklam çıklamlı, başka çözümü yok.
+100 ürünü 3 yıldır sorunsuz sağlıyorum.
https://www.r10.net/wordpress-eklent...ratepress.html