F.Gungor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Model 3'ün resmi satışı yok Türkiye'de. 2. el alırsanız bazı özellikleri kullanamayabilirsiniz.
Mayıs ayında aldım model y. Vestel şarj cihazı aldım. 4-5 saatte tam dolum yapıyor. Trifaze varsa kullanabilirsiniz.
Normal 3'lü priz indireyim şarj edeyim derseniz saatte 2-3 kw doldurur. Onda da kablo uzunluğu fazla olmamalı. Aşırı ısınma yapar mesafe uzadıkça.
Ev dolumunda kw 1.5-2 TL'ye geliyor. 160 TL gibi bir rakama tam dolum oluyor.
Şehir içi menzili fabrika verisiyle hemen hemen aynı. Uzun yolda kullanıma bağlı olarak düşme oluyor. Hava sıcaklığı, klima vs. de önemli etkenler.
Benim araç 5600km oldu. Uzun yola giderken istasyonlara bakarak gidiyorum. Hızlı şarj kw maliyeti 8 TL civarında ortalama.
https://ev-database.org/car/1619/Tes...nge-Dual-Motor
Buradan detaylı inceleyebilirsiniz mesafeleri.
Hocam açıkcası merak ettiğim şu misal ayağınız full gazda kullandığınızı düşünün tabi ki dip gaz değil ama agresif sürüş düşünün genelde hızlı sol şeritten düşmediğinizi var sayın en kötü durumda kaç km ortalama menzil olur sizde ? uzun yol pek önemli değil benim için 2. aracım var zaten uzun yoldan ziyade şehir içi önemli bana

ve 2. el alacağım dediğiniz gibi sizce sorun olur mu ? hangi özellikler kullanılmıyor

ve vestel hızlı sarj dediğiniz nasıl bir şey link atarmısınız ? benim misal güneş panelimde var aslında günlük tüm ev elektriğimi karşılıyor 2 3 tane ufo bile calıştırıyorum belki benim güneş panelim bile yeter buna