Merhabalar,
Bundan yaklaşık 2-3 ay önce ismini vermek istemediğim bir lisans tedarikçisiyle anlaştım ve bayilik aldım. İlk başlarda her şey çok güzeldi ve iyi de ilerliyordu.
Yani o kadar satış yaptım ki inanın çok da zevk alarak yapıyordum bu işi resmen uyku girmiyordu gözüme çok hoşuma gidiyordu. İş takibini güzel yaparım zaten.
Sonrasında ise her şeyin bu kadar masum olmadığını anladım. İlk hafta müşterilerime satmış olduğum lisansların birer birer patladığını gördüm. Örneğin adam benden 48 haftalık Adobe CC satın almış ama 3. gününde patlıyor lisans.
Sonrasında ise adam haklı olarak köpürüyor o kadar para vermiş. Krizi, bayiliği aldığım yerle yönetmeye çalıştım çok da yardımcı oldu sağolsun hakkını yiyemem ama bu şikayetler o kadar fazlalaştı ki artık ipin ucu kaçmaya başlamıştı.
Yaklaşık 60 tane falan satış yaptım ve 60 tane lisansın hepsi teker teker patladı. Oysa ki ilk başta vaat edilen şey, "her şey otomatik olarak yapılıyor ve bir sorun yaşanmayacak" gibi bir cümleydi.
4. hafta ilk para iadesi isteğimi aldım ve çok moralim bozulmuştu ama adam haklıydı. Adam 48 haftalık Adobe CC almış ama 2 haftada toplamda 9 kere patlamış hesap

Ben de para iadesini misliyle yaptım.
Artık 2. aya girmiştim ve bu sefer tek patlayan lisanslar Adobe olmadı. Kanva, Freepik, MotionArray gibi çeşitli lisanslar da patlamaya başladı.
Artık günde 4-5 tane patlayan lisans mesajı alıyordum ve yetişemiyordum. Müşterileri telkin etmeye çalışıyordum ama ne yemediğim küfür kaldı ne de başka bir şey.
Önünü alamadım ve önüne ne ben geçebildim ne de bayilik aldığım tedarikçi.
Son süreçte ise yani yaklaşık 1 hafta önce, satış yapmış olduğum platformdaki hesabım çok fazla şikayet gerekçesiyle banlandı. Platform gereği ödemelerimi 2 haftada bir alabiliyordum ve birikiyordu oradaki hesabımda bakiyem ister istemez.
Banlandım ve içeride yaklaşık 36k param kaldı. Bunlar şikayet eden müşterilere geri ödeme olarak ödendi ki olması gereken de zaten buydu.
36k kılçıksız kar'ım vardı, bayiliğe eklediğim para da yaklaşık 18-20k arası bir şeydir sanırım. Düşünün ne kadar zarar ettiğimi.
2 gün önce de bir trafik kazası geçirdim ölümden döndüm yattığım yerden kol-bacak alçılı bunları yazıyorum size. Sağlık tabii en önemlisi ama öte yandan Bayilik işi bitti, para kazanalım derken paradan da olduk Moral sıfır.
Yani size diyeceğim şu;
Eğer bunu okuyan kişi bir tedarikçiyse, lütfen ürünlerini gözden geçir. Aslı olmayan vaatlerle bayilik verme insanlara sen de üzülürsün, o insan da. İnan hiç gerek yok.
Eğer bunu okuyan kişi sen bir bayilik işine girmek istiyorsan, en kaliteli tedarikçiyi bul. Gerekirse 3 ay araştırma yap. Ben direkt atlamadım ben de araştırdım ama sonu yine hüsran. Umarım sen kazanırsın.
Bu işi tekrar yapmak ister miyim bilmiyorum ama çok sevmiştim. Eğer bir gün yapacak olursam en iyi tedarikçiyi bulacağım.
Umarım tecrübelerim size bir şeyler katar.
İyi forumlar.