fyazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendiniz oturacağınız için çıkarabilirsiniz. Protesto çekerek durumu bildirin sonra çıkması lazım
Zaten bu şekilde çektim hocam ama adam çıkmayacağım şeklinde protesto çekti cevap olarak

erogluemre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah Kiracının da hayırlısını versin hocam
Amin hocam

Gokenim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ya iki taraf için de zor durum ona da ev bulmak zor sana da çıksa nereye gidecek nası ödeyecek yeni kirayı. Sen evin dururken başka yere kira mı ödeyeceksin o ayrı muamma.

En iyisi adamla konuş düğün tarihin netleşieği zamana kadar mühlet ver yeni sözleşme yapmayın güzel bi dille 6 ay süre tanı bence
Adama zaten bu şekilde söyledik ama sözleşmeyi 1 yıl daha uzatarak zam yaparak oturmaya devam edeceğim diyor.

LordHaseky adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah yardımcın olsun, 2 yıllık bir dava süreci seni bekliyor. Tek bir evin varsa, ihtiyaç sebebiyle tahliye istersin daha kısa sürer. Kısaca dava açacaksın, ama dava şartı olarak önce arabuluculuğa başvurmak gerekiyor direk dava açılmıyor 1 eylülden itibaren. Fakat gideceğiniz adliyede gene de sorun. ihtarnameler yüksek ihtimal Eylül ayı öncesi olduğu için direk dava da açabilirsiniz.
Dava falan zor iş olacak gibi benim bu eve ihtiyacım var.

webonda adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kesinlikle bencede ihtar çekmeseydeniz bile yinede çıkmazdı hocam. Malesef öyle bir duruma geldik ki hem ev sahibiym hem kiracıyım herkes kendine göre haklı ama çok şükür hep anlaşabileceğim kişiler çıktı karşıma gerek kiraya verirken gerekse kiralarken.

Ev sizin üzerinize ve bölgede oturabileceğiniz başka üzerinize kayıtlı ev yoksa yasal olarak kiracınızı çıkartabiliyorsunuz diye biliyorum.Kiracınızın verdiği cevap yalnızca süreci uzattı. Bundan sonrasında çıkmasının gerekli olup olmadığına kendisi değil mahkeme karar verecektir.

Allah yardımcınız olsun, mutluluklar diliyorum şimdiden
Amin hocam, adama düzgünce anlattık tamam dedi sonra gelmiş çıkmayacağım diyor. Bakalım mahkeme yolu görünüyor gibi.

ZINKKK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Düğünü 1.5 - 2 sene sonrasına atın anca sonuçlanır dava orada oturacaksanız.
Herşeyi kılıfına uydurmuş olsanız da mahkemenin gün vermesi ıvırı zıvırı derken 1 seneyi aşıyor.
Eğer mahkeme uzama vs. olursa evi satarım artık başka çare kalmaz.

muratkinq60 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir avukatla görüş gerekli hukuki süreci başlatın arabulucu ile buluştursunlar sizi ve zaman kaybetmeyin.
Bir arabulucu ile görüştüm sözleşme bittiği anda hemen adliyeye gidin diyorlar. Öncesinde bir adliyeye uğrayacağım.

TheLek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bir dairemde eski kiracım evi hiç temizlememiş tam 6 sene . tüm demirbaşlarda ağır hasar vardı. (gömme yatak odası dolabı , mutfak , banyo ve vestiyer. Pimapen camların silikonları küflenmiş nasıl becerdi ise ) üstelik bu adam bir ev ve araba satış firmasında müdürdü. gelenevim gidenevim gibisinden. en büyük firmanın hatta. telefonda tartıştık. telefonda çok sağlam kavga ettikten sonra ertesi gün 3 temizlikçi çağırdı kadınlar kusmaktan temizleyemedi. Siz bendeki cinnetin derecesini tahmin edin yani. Yok ev barınma hakkıdır vs diyen olursa ağzına sopa ile vurun. barınma hakkını referans gösterdiği anayasayı işleten devlete ağlasın. Allah yardımcınız olsun.
Bu olay sonrası tüm kiracılarıma zam konusunda önceliklerinin ahlaki oran olması gerektiğini söyledim çok şükür hepsi sağlam çıktı. %110 da yapan oldu 105'de . genede piyasanın yarıdan fazla altında kaldı fiyat umurum da değil . Onlarda memnun bende. ( İzmir Bornova merkeze 5 dk mesafede daireler )
Yazık hocam cidden yazık

DJ_HarrY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ev sahibi olmakta dert arkadaş
Hiç sormayın hocam. Başkaları diyordu kiracıya vereceğime boş durdururum diye boşa demiyorlarmış.

KOCABAL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çıkası yokmuş, ihtarnameyi bahane etmiş açıkcası
Aynen öyle hocam

Medyanet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mahkeme kararı önemli zor çıkar evden artık mahkemeler kiracının yaninda
Hiçbir art niyetim yok adama diyorum ben oturacağım al elinde evrak var kiraya verirsem beni mahkemeye verirsin diyorum ama adamın işine gelmiyor.3000 TL'ye bedavaya oturuyor çıksa en az 10 bin kiralar.

dranov adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aaah hocam ah,biz de 4'den 10'a çıkarıyoruz yaranamıyoruz.Bir iki seneye bu konu patlayacak bana kalırsa,asgari ücreti ikiye üçe katladı kiralar,insanların sabrı taştı artık.Hem kiracı hem ev sahibi sinir küpü oldu.Allah hepimizin yardımcısı olsun,ben de ev sahibimden muzdaribim
Hiçbir kiracımıza bugüne kadar bir zorluk çıkarmadık. Bu adam çevre kiralar minimum 10 bine oturmasına rağmen 1 kez telefon açıp şu kirayı arttır demedik. 3000 TL'ye gecekondu vermiyorlar şu anda.