Herkese iyi forumlar. Şu sıralar php&symfony framework ile uğraşıyorum. Kendim geliştirdiğim basit bir symfony projesini yayına almaya çalışıyorum sırf öğrenmek için. Hatta dün 1 aylık bir vps sunucu kiraladım, ilk defa bir sunucuya php8.2, mysql, phpmyadmin ve apache kurdum. Ama bir türlü symfony projesini ayağa kaldıramıyorum. Yaptıklarım ise şu şekilde :
  1. Symfony projesinin vendor harici kısmını sunucunun ' /var/www/html ' dizinine atıyorum
  2. Terminalde ' composer install ' komutunu çalıştırıyorum kurulumlar tamamlanıyor
Bundan sonra (sunucu ip'sinin 10.10.10.10 olduğunu varsayın) 10.10.10.10/public isteği attığımda symfony'nin default sayfasını görüntülüyorum.
Veri tabanı bağlantısı için düzenleme yapmyıorum çünkü dediğim gibi test projesi. Amacım sadece proje içerisinde oluşturduğum ve ' /test ' isteğine cevap veren bir controllerı tetikleyip dönüş alabilmek. Bu endpointi ' 10.10.10.10/public/test ' veya ' 10.10.10.10/test ' şeklinde tetiklemeye çalıştım ama hep 404 aldım. Herhangi bir bilgi kırıntısı çok işime yarar herkese teşekkürler.

Gerekirmi bilmiyorum ama Centos7, PHP8.2 ve symfony 6.3 kullanıyorum