Selamlar,

Burada en önemli konu SERP analizi. SERP size ne yapmanız gerektiğini çok net bir şekilde ifade eder.

1. Asıl odaklandığınız anahtar kelimeyi Google arama motorunda aratırsınız.
2. İlk sayfada çıkan sonuçların içeriklerini, içerik türlerini ve başlık yapılarını incelersiniz.
3. Yazacağınız içerikle alakalı bilgi sahibi olup harekete geçersiniz.

Kullanıcı tarafından değerlendirme tarafını şeffaf bir şekilde yapabilirseniz çok iyi bir içerik ortaya çıkarabilirsiniz.

Analizlerim ve tecrübelerime istinaden:
  • İçeriği tek bir içerik olarak oluşturmalısınız.
  • İlk sayfada yer alan sitelerin ortak olarak hangi siteleri önerdiğini inceleyip sizde mutlaka o kaynaklara yer vermelisiniz.
  • 10 Başlıkta ele almanız bu işin bölümlere ayrılması demek. H2 - H3 - H4 başlık türleriyle bunu çok güzel bir biçimde yapılandırabilirsiniz.
  • İçindekiler (TOC) ile ayrı ayrı sıralama alacak seviyeye getirebilirsiniz.
Not: Önemli olan içeriğin uzun olması değil, tüketilebilir ve gerçekten son kullanıcıya fayda sağlaması.

Özel olarak bir de özet bilgi (Brief) hazırladım. https://docs.google.com/document/d/1...it?usp=sharing bu bağlantıdan erişebilirsiniz.

İçerikleri ayrı ayrı ele almanız sorun olmayacaktır SERP'de böyle ilerleyen kaynaklarda var. Ben olsam tek bir içerikte kapsamlı bir bilgiye ulaşmak isterdim. İçindekiler tablosu sayesinde de iyi bir deneyim yaşar sitenizden memnun ayrılırdım.

Umarım faydası olur. İyi çalışmalar.

thats adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar örnek "İNTERNETTEN EN ÇOK PARA KAZANDIRAN SİTELER" başlıklı bir makale yazdım.

- elbette çok ciddi bir araştırma vs sonucu ortaya çıktı.
- 7000 kelimeden daha uzun çok detaylı bir makale

şimdi ustalara sorum şu makale 10 farklı başlıktan oluşuyor. Örnek: freelance para kazanma, stok siteleri para kazanma, online eğitim kurs siteleri para kazanma vs vs vs

ŞİMDİ TÜM BUNLARI TEK BİR MAKALE DE BELLİ BİR HİYERARŞİ (H2,H3,H4 HATTA H5) İLE TOPLAMAK MI YOKSA AYRI AYRI 10 MAKALE YAPMAK MI SEO AÇISINDAN DAHA DOĞRU?