Herkes aynı konudan, domainlerin elinde patlamalarından yakınmış ama birilerinin maalesef acı gerçeği söylemesi gerekiyor. Domainleriniz iyi değil arkadaşlar. R10'da 1-2 kişi hariç iyi domain portföyü olan kimse yok. Açık arttırma konularını görüp "Hmmm bu domain işinde iyi para var demek ki" diye bir hevesle atlıyorsunuz, sonra burda olduğu gibi domainler elinizde patlıyor. Bir sektöre pata küte dalamazsınız. Ben eminim ki forumdaki domainin satıcılarının 10 tanesinden 8'i "jenerik" domainin anlamını bilmiyor. Brandable domainin anlamını bilmiyor. CCCC, CVCV domainlerin anlamını bilmiyor. Yaşlı domainin avantajını bilmiyor. 1 tane iyi domaini iyi para verip alıp onu satmak varken, o paraya 100 tane kötü domain alıp zarar ediyorsunuz.
Com.tr domain DNSSEC bile desteklemiyor. İğrenç bir kalıbı var. Domainin tüm fonetikliğini öldürüyor.(Bu sebeple sadece .tr dönemine geçilecek zaten.) Kim, neden com.tr domaine para bağlasın?
Domain öyle "Bugün 100 liraya aldım hemen bunu 150'ye satayım." işi değil. Kripto gibi, iyi domaini iyi zamanda iyi fiyattan alıp iyi zamanda doğru alıcıya satmanız gerek.
Beni yanlış anlamayın sizi yargılamıyorum, aksine yardımcı olmaya çalışıyorum. Aslında hatanın tamamı sizde de değil. Bu bilinçsiz satıcılar yüzünden her gün yeni bir bilinçsiz satıcı domain dünyasına ekleniyor ve balon böyle böyle büyüyor.