telefona hat taktıktan sonra kayıt ettirme süresi başlıyor 120 gün içersinde kayıt altına alınması gerekiyor. net olmamakla birlikte şu şekilde bir bilgi daha var
Ancak BTK tarafından yurtdışından gelen telefonların kullanım hakkı her yılbaşında 120 gün (4 ay) olarak sıfırlanır. IMEI kaydı olmadığı için telefonu kapananlar yılbaşından itibaren Nisan ayına kadar telefonlarını kullanabilirler. Çift sim kart yuvası olan telefonlar için ise bu süre 120+120 gündür. dediğim gibi bu bilgiyi bilmiyorum. şunda hat takılan bir telefon 2023 yılı için 4 ay 2024 yılı nisan ayına kadar e-sim üzerinden kullanılarak 4 ay daha ağustos sonuna geliyor. +4 ay daha uzatma alarak 2024 sonuna kadar kullanılır +4 ay uzatma garantili değil her an kapanabilir ama o uzatma işlemini yapan kişiler daha iyi bilir.
2 takvim yılı sonunda pasaport una tekrar telefon kayıt ediliyor kayıt edilmeyen telefon kayıtlı statüsüne ulaşmış olmuyor. şu an da kullanmak istediğiniz telefonu kayıt altına alırsanız kullandığınız pasaport a 2025 yılında tekrar kayıt yapabilirsiniz 2 takvim yılı onu kapsıyor telefon kayıtlı statüsüne ulaşmış olmuyor.
şu şekilde bir video ya rastladım izleyebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=SC5ed3Kt9KM
2 sene 4+4 idare ettikten sonra para ödemesek de kayıtlı statüsüne mi ulaşıyor yoksa yanlış mı anladım