Anlatmak istediğim bir kısım gecesini gündüzüne katıp çalışırken bir kısım hiçbirşey yapmadan nasıl bukadar zengin olabiliyor ben herşey mükemmel demiyorum sitem yapıyorum farkındaysanız istatistiksel olarak değilde mantık olarak anlasanız herşey çok umut verici olur
Yani cidden söylediklerinizin elle tutulur hiç bir yanı yok.
Kabaca bir hesap yapalım.
Ülkede en ağır ekonomik kriz olsa bile iki sınıf ortaya çıkar. Yoksul sınıf, zengin sınıf...
Normal bir ekonomide ise üç sınıf ortaya çıkar. Yoksul, orta, zengin sınıf. Normal ekonomi de orta sınıf nüfusu ağırlıklı nüfus olur.
Ekonomik kriz olan bir yerde ise dediğim gibi iki sınıf var.
Zaten en çok beğenilen cevaplarda 70'e 30 gibi bir yüzdelik verilmiş.
80 milyonu aşkın nüfusta %30 gibi imkânı olan sınıf yani zengin sınıf 19 milyona tekabül eder ki siz bu yoklukta iseniz zengin sınıfı görme şansınız pek yok gibidir. Ki 81 il için 15 milyonu aşkın alım gücü olan nüfus sizin o kalabalıkları görmeniz için yeter de artar bile.
Ki şubeniz Kocaeli yazıyor. Bu ilde ekonomik krize rağmen yoğunluğu görmeniz çok normaldir. Türkiye'nin sanayi dinamosu olan sayılı 3 5 şehirden birinde yaşarken gezilip eğlenilecek yerlere giderseniz alım gücü olan sınıfın oralarda gezmesine bakarak aa hani ekonomik kriz demek tam anlamıyla sıfır (0) finansal okur yazarlık demektir.
Gelelim bir başka hususa;
İnsanlar artık çalışırken aldıkları maaş ile ev alması araba alması hayal olmuş. Bugün sıfır bir araç 1 milyon liraya denk geliyor.
Asgari ücret veya bir tık daha üstüne çalışan insanlar o arabaları alamayacak. O evleri alamayacaklar. Bir düğün olmuş 600 bin 700 bin lira masraf.
Yani alacağın aylık 20 bin lira maaş bile kurtarmıyor.
E bu adam hiç bir şey alamıyor veya yapamıyorsa ne yapacak?
Parasını cafelerde, avmlerde harcayacak.
Sen şimdi bu orana bu alışkanlıklara bu düşünceye bakarak hani ekonomik kriz diyorsan;
Finansal okur yazarlık için kitap önerileri 1- Mahfi Eğilmez kitapları 2- Peter Lynch kitapları 3- Akıllı Yatırımcı 4- Robert T. Kıyosaki kitapları 5- Warren Buffett kitapları 6- Attila Köksal kitapları 7- Aysel Gündoğdu kitapları
Bu ekonomistlerin en temel seviyedeki kitaplarını alıp okumanı öneririm.
Gerçekten şu internet dünyasında bu kadar aktif olup bu kadar bilgi akışına rağmen böyle bir soruyu sorabilmeniz bu durumu tespitlendirmeniz gelecek açısından hiç umut verici değil.