Üstadım çok güzel anlatmışsın ama ben bu kadar teknik bilmiyorim ne demek istediğini hiç anlamadım
Anladığım tek şey imei
hocam şöleki xaomi telefonlara imei repair etmenin 3 metodu var 1.mtk işlemcidir yazılımla yer 2.
Qualcomm işlemcidir test point yaparsın burda test point yapılınca 2 seçenek ortaya çıkıyor 1. bootloader geçiyormu geçmiyor ise (bu durum kullanılan dongleye yada yazılıam göre değişir.) geçmiyor ise test point ile bootloader kilidini açıp öle imei yazma eğerki bootloader kalkmıyorsa burda devreye aynı şekilde gine 2 seçenek çıkıyor 1. seçenek dirençi kırma(tavsiye etmiyorum) 2. direnç i kafeslemek (tavsiye edilendir)
zira direnci kırma işleminde o dirence bağlı bir başka component varsa onuda iptal etmiş oluyorlar ve geri direnc i onarmadıkları için cihazda anormal işlemler gerçekleşiyor (burda neden kafes demek istediğim nokta ise şudur allah bize bir kalp vermiş değilmi ? bu kalbi herhangi bir aksaklıkta doktorlar yenisiyle değiştiriyor lakin eskisinin yerini tutmuyor gibi düşüne bilirsiniz direnc bir elektrik bariyeridir componentlere fazla akımın gitmesini engeller burda kırılan direnc i her nekadar tamir etselerde ilerleyen dönemlerde soğuk lehim den gine patlar bu yüzden kafeslemeyi daha mantıklı buluyorum.)