Cihazların hepsi modemin yanında hocam. Aynı oda içindeyiz ancak TV ünitesinin bulunduğu yerde dsl kablosu yeri yok, diğer duvardan kablo kanalıyla TV ünitesine çektim kabloyu.
Modemle aynı odada olduğumuz halde bu şekilde bir sonuç alıyoruz. Gerçi daha birkaç ay öncesine kadar 1 metre kablo ile bağlıydı modem, yine aynı sorunu yaşıyorduk.
Pek kabloya da bağlamıyorum. Müşteri hizmetleri sorun yok diyor. En son manuel arıza kaydı açılmasını talep ettim eve gelip baksınlar modemde mi, eve gelen hatta mı nerde sorun yani bilmiyorum.
Çok can sıkıcı.
Birde o kadar saçma ki mesela bir ara çok yavaşlıyor sonra hiç takılmadan tüm cihazlar açık olsa da akıcı şekilde devam ediyor. Anlam veremedim.
Hocam fiber altyapıda dsl bağlantısı bulunmaz. Eğer fiber altyapısı yeni geldiyse türk telekomu arayarak fiber'e geçmek istediğinizi belirtebilirsiniz. Ayrıca fiber altyapısı için 30mbps gibi bir hız sınırı da bulunmuyor, eve kadar fiber olduğunda 1000mbps'ye kadar hız alabilirsiniz. Sanırım şuanda vdsl kullanıyorsunuz. Modem arayüzüne girerek xdsl istatistiklerinden modemin hızını görebilirsiniz. Böylece sorun bağlantıda mı kablosuz ağ'da mı öğrenirsiniz.