Öncelikle yorucu geçecek üniversite hayatında başarılar dilerim dostum. 2.üniversitesinden de geçen sene mezun olmuş birisi olarak birkaç şey söylemek isterim. Burs verecek birçok kurum ve kuruluş bulunmakta bunları direk 1.sınıfta almak istiyorsan öncelikle bir dezavantajın olması gerekiyor. Çünkü ilk senende başarı koşulu olmaksızın verilen burslar dezavantaja sahip olan gençlerin eğitim hayatına etki etmeye yönelik olduğundan bir dezavantajın yoksa ne yazık ki güzel bir ne yazık ki cevabı alacaksındır. 2. olarak Türkiye'deki dernek ve kuruluşlara başvuru yaparken birazcık dikkatli olmanda fayda var çünkü geçtiğimiz yıllarda yanlış hatırlamıyorsam derneği aracılığıyla burs veren bir kişinin hukuki yönden sıkıntılı dönemler geçirdiğini duymuştum. Böyle bir durumla karşılaşırsan bu senin için bir sıkıntı yaratabilir ilerleyen zamanlarda. Ayrıca burs verenlere dair whatsapp ve telegram grupları olacaktı diye hatırlıyorum biraz araştırırsan rahatlıkla bu grupları bulabilirsin.
Ayrıca başarıya dayalı olarakta birçok burslar bulunmakta ve bunlar sadece yurtiçinde olmayıp yurtdışından da verenler olabiliyor. Tabi bunlarda gerek ağırlıklı not ortalamanın yüksek olması gerek bazı projelerde aktif rol alman (makale, sosyal sorumluluk projelerinde görev almak vs.vs.vs) gerekebiliyor.
2. üniversite hayatında da bir burs almayan birisi olarak tekrardan başarılar diliyorum hocam çünkü artık üniversite okumak cidden zorlaştı. 2 üniversitemin arasında 4 sene vardı ikisinin arasındaki yaşam şartlarımı karşılaştırdığımda ağayken maraba olmuşum gibi hissetmiştim.
Dipnot: @
CoderMaN hocamın dediği gibi okumayın en güzel tavsiye bu dönemde tabi yapmak istediğinizi diplomasız yapamıyorsanız okuyun ama onun dışında okumayın sektörde 4 senede alamadığınız eğitimi 2-3 haftada alırsınız.