Ben direk sahici balım hocam beni alabilirsiniz demek geldi içimden herkesin çevresinde bir arıcı var Şakası bir yana bal diğer hocalarımında dediği gibi uzun yıllar bozulmadan kalabilir ama hakiki bir bal ise. Babam çocukluğumda hep hobi olarak arıcılık yapardı ve marketten hiç bal almazdık arıcılık yapmadığı zamanlarda da hep çevremizde yapan arkadaşları olduğu için onlardan alırdık. Ama ne yazık ki memleketten uzaklaştım market ballarını yiyemiyorum sürekli memleketten göndermelerini istiyorum. O bu şu demeden direk kovandan alıp sana gönderebilecek kişilerden bal almanı tavsiye ederim ki bizim forumda da diğer hocalarımında yazdığı gibi bulabilirsin. Organik ürünlerin raf süresi uzun olsun diye ya da görünümünün ışıl ışıl olup albenisi olsun diye ya da gramajını arttırmak için dünya kadar kimyasal katıyorlar ve sizinde yaşadığınız gibi durumlar ortaya çıkabiliyor bazende bu durum koku v.b. alarm vermeden direk bünyede çıkabiliyor. O yüzden sağlığınız için organik ürünleri olabildiğince üreticiden temin etmeye bakın derim.