CHAT GPT YANITI
- WPML String Translation Kullanma: WPML, içeriklerinizi çevirmenize yardımcı olmak için String Translation adında bir eklenti sunar. Bu eklentiyi kullanarak, sitedeki metinleri toplu şekilde çevirebilirsiniz. Aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
a. WordPress panonuzda "WPML" bölümüne gidin. b. "String Translation" seçeneğini bulun ve etkinleştirin. c. Ardından, "String Translation" bölümüne gidin ve çevirmek istediğiniz metinleri arayarak veya filtreleyerek bulun. d. Çevirileri girmeniz gereken metinleri seçin ve çevirilerinizi ekleyin.
- CSV İçe Aktarma ve Dışa Aktarma: İngilizce ve Fransızca verileri içeren bir CSV dosyası oluşturabilir ve bu dosyayı WPML ile uyumlu bir şekilde içe aktarabilirsiniz. İşte adımlar:
a. İngilizce ve Fransızca çevirileri içeren iki ayrı CSV dosyası oluşturun. b. WordPress yönetici panelinizden "WPML" > "Çeviriler" bölümüne gidin. c. "Çeviri Dosyası İçe Aktar" veya benzeri bir seçenek bulun ve bu dosyaları yükleyin. d. WPML, bu dosyalardaki verileri doğru ürünlere eşleştirmeye çalışacaktır.
- XML İçe Aktarma ve Dışa Aktarma: Ürün verilerinizi XML formatında içe aktarabilir ve dışa aktarabilirsiniz. Bu yöntem, büyük veri miktarlarını işlemek için daha etkili olabilir. İşte adımlar:
a. İngilizce ve Fransızca çevirileri içeren iki ayrı XML dosyası oluşturun. b. WordPress yönetici panelinizden "WPML" > "Çeviriler" bölümüne gidin. c. "Çeviri Dosyası İçe Aktar" veya benzeri bir seçenek bulun ve bu dosyaları yükleyin. d. WPML, bu dosyalardaki verileri doğru ürünlere eşleştirmeye çalışacaktır.
Her iki durumda da, çevirilerin doğru bir şekilde eşleşmesi ve uygulanması için dikkatli olmanız önemlidir. Ayrıca, özellikle büyük bir ürün veritabanına sahipseniz, her zaman bir yedekleme yapmanız ve işlemi önce küçük bir veri örneğiyle test etmeniz önemlidir. Bu, veri kaybını önlemek için kritiktir.

hocam öncelikle teşekkürler. bu yanıtı nasıl aldınız. ben 2 gündür farklı farklı şekillerde soruyorum ama böyle bir yanıt alamadım. gpt 4 mü bu