Arkadaşım lütfen arkadaşınıza yaptığı harcamaların tutarını sorar mısınız? Bende Çin'de çalıştım 6 ay boyunca evet maas yüksek ama giderde yüksek. Şuanda dünyası enflasyonu düşündüğünde Çin basını hergun Yuan Dolar karısında deger kaybediyor haberleri yayınlıyor. Bir Türkiye değil ama bu şekilde giderse Türkiye'den daha kötü duruma düşecek.
Birim olarak düşünürsen Türkiye ekonomisine çok yakın. Örnek : 10.000₺ maas alıyorsun bir döner yiyorsun ayran içiyorsun minimum 150₺ normal bir yerde yiyorsan.
Orada da ayni koşullarda döner yersen yine 130-150 Yuan arası. Ucuz olan tek şey elektronik ve sigara :-)
Türkiye de 2500₺ olan bir elektronik malzeme orada 1000-1200 ₺ ye denk geliyor. İnsanların çoğunun günlük sadece corba ve salata yiyerek yaşamaya çalıştığını hic söylemiyorum. Fabrikalarda çalışan insanlar asgari ücretin yarısını bile almadan sosyal gubenceleri bile olmadan çalıştıklarını da göz önünde bulundurabilirsiniz
Not: kesinlikle siyasi bir paylaşım değildir. Türkiye ekonomisi gerçekten çok kötü bunda hem Fikiriz. Sadece Çin'in şuandaki durumunun Türkiye den farklı olmadığını belirtmek için yazdım.