Bazı arkadaşlarımız buradan da bilirler ki ben madde bağımlısı arkadaşlarımızla çalışıyorum ve mesleki doyumu çok yüksek ve bir o kadar da güzel geri bildirimler aldığımız bir çalışma...
Kısaca forumda da bahsetmem gerekirse madde bağımlılığı öyküsü olan kişilere ortalama 3 ay boyunca psiko eğitim, ayık yaşam ve değerler eğitimi başta olmak üzere bir program uyguluyoruz. Bir de ailelere yönelik hizmetlerimiz var elbette. Dezavantajlı olduklarını düşündüğümüz alanlarda onlara destek veriyoruz ve rehberlik ediyoruz. Her ne kadar ben bir kamu kuruluşunda çalışsam da bir dernek ile ortak protokol kapsamında bir proje olarak bu faaliyetler yürüyor. Bu dernek de Bağımsız Yaşam Derneği... Instagram adresini de paylaşabilirim şuan eriştim
https://www.instagram.com/bagimsizyasamm/ burada merkezin videosu ve çalışmalar, fotoğraflar gibi içeriklere de erişebilirsiniz.
Şimdi de bu hizmet hanımlar için de başlamış durumda. Kontenjan her ne kadar sınırlı olsa da elimizden geldiğince ulaşmak istiyoruz tüm bağımlılara... Aslında instagram sayfasında ve youtube üzerinden yapılan çalışmaları takip edebilirsiniz:
https://www.youtube.com/@bagimsizyasam Instagram'ı da paylaşmak isterdim ama linki kopyalayamadım. Sonra unutmazsam düzenlerim ya da aratarak bulabilirsiniz.
Başvurular için derneğe direk ulaşabilirsiniz. Dilerseniz de R10'daki tüm arkadaşlarımız bana tüm iletişim kanallarından ulaşabilir
muhammedsoner.com sayfamda zaten tüm irtibat kanallarım ve hatta telefon üzerinden de ulaşabilirsiniz.
Bazı sık karşılaştığım sorular şunlar;
Yaş konusunda 18 yaşı ve üstü olabilir ancak üst sınır yok.
İlaçlı tedavi yöntemi uygulanmaz, eğitimler esastır.
Hafif bağımlılıllar, ağırlar diye bir ayrım yok her madde kullanıcısına kapı açık.
İnancının, partisinin şununun bunun önemi yok.
Para alınmıyor barınma yemek vb. ancak kantin ve sigara masraflarını ailesi karşılaması gerekiyor.
Erkek bağımlılar için de hizmetimiz var ama şu an müracaat çok fazla olduğu için direk hemen alırız denilemiyor. Yine de r10'dan arkadaşlara elimden gelen yardımı yaparım.
Yine akla gelen başka soru ve özel durumlar varsa sorabilirsiniz. Maddelerle ilgili sorular olmazsa sevinirim. Onlarla ilgili özelden yada site üzerinden soraiblirsiniz.