Merhabalar, seneye Aberdeen taraflarına gitmeyi planlıyorum. Abim ve ablam aberdeen'de ikamet ediyor ve dil kursu ile vize alınabilir mi diye merak ediyorum. İlk yıl dil kursu sonrasında üniversite okumayı planladım fakat ne kadar araştırma yapsam da çoğu zaman çıkmaza giriyorum bir problem çıkıyor. Eğitim hayatımı yurt dışında devam ettirip orada yaşamak istiyorum hatta son raddeye geldiğimden iltica bile edebilirim fakat yasal yollarla gidip orada yaşamımı devam ettirmek istiyorum.
Araştırmalarıma göre dil kursu diye bir şey yokmuş. Dil eğitimi veren kişiler bireysel bir şekilde eğitim veriyor dolayısıyla vize alamıyorum. Dil eğitimini üniversiteler veriyormuş bu da orada üniversiteye başlayanlara sanırım denklik için lazım. Ben de sınavsız bir şekilde gitmek istiyorum tüm süreci anlatabilecek varsa çok memnun olurum.

Ayrıca son olarak eğer ki iskoçya olmazsa belçika da olabilir. Yeşil pasaportum olduğundan 3 ay orada ikamet edebiliyorum fakat ben öncesinden oradaki eğitim kurumlarıyla anlaşmak istiyorum. Birkaç dil kursuna mail gönderdim fakat geri dönüş yapmadılar. Bunun için illa ki yüz yüze gidip konuşmak mı gerekiyor yoksa daha kolay yolu bulunuyor mu?