Alıntı
Bu makaledeki veriler Google I/O Connect ile ilgili bilgilerden ve genel İnternet kaynaklarından alınmıştır. İnternetteki kamuya açık kaynaklar kaynaklarla işaretlenecektir. (Başlık resmi ve kapak resmi Google I/O resmi web sitesindendir)
Program ve mekan
Konferans programı iki güne bölündü. İlk gün Mobil ve Bulut'a, ikinci gün ise Yapay Zeka ve Web'e ayrılmıştı ve açılış konuşmalarına ek olarak konferansta katılımcıların eğitimleri takip etme ve ürünlerle uygulamalı deneyim kazanma fırsatı bulduğu "Atölye Çalışmaları" da yer aldı. Ben Bulut, Yapay Zeka ve Web'e odaklandım.
Bulut ve Yapay Zeka
Google ne istiyor?
Öncelikle Googleın Bulut ve Yapay Zeka açısından nerede durduğunu kısaca anlayalım. Google Bulut:
- Lider: AWS ve MS gibi Bulut Altyapısı için Gartner 2023 Magic Quadrant'ta Liderler bölümünde yer alır.
- Pazar payı: Gartner'ın 2022 bulut altyapısı pazar payı hesaplamalarında dördüncü sırada yer aldı. Alibaba Cloud ile yıllık %40 büyüme oranıyla arasında yalnızca 200 milyon dolarlık bir fark var. Karşılaştırıldığında, Alibaba Cloud'un büyüme oranı yalnızca %4'tür. Alibaba Cloud'un 2023 yılında üçüncü sıradan mahrum kalacağı öngörülüyor.
Google Yapay Zekası:
- Derin birikim: Hem önceki Word2Vec hem de Transformers çok önemli yapay zeka modelleridir. Google aynı zamanda büyük dil modelleri alanında da erkendir.
Elbette OpenAI'ye yenilmek başka bir hikaye.
bulut altyapısı
Cloud AI geliştirici hizmetleri
Arka plan girildikten sonra Google'ın bu sefer ne yapmak istediğini şu PPT sayfasından öğrenebiliriz:
Alıntı
Google Cloud'u temel alan bu hizmet, işletmeleri ve geliştiricileri desteklemek için üretken yapay zekayı tamamen kullanıyor.
temel model
Vertex AI, sınıflandırma için metin bizonu, anlamsal analiz ve özet, yerleştirme için yerleştirme ve kod oluşturma için kod bizonu gibi birçok temel model sağlar. Bazı modellerin 32k giriş tokenını ve 8192 çıkış tokenını kabul edebilen 32k versiyonları vardır.
Vertex Yapay Zeka Platformu
Temel modele ek olarak Google Cloud, Vertex AI makine öğrenimi platformu sağlar. Kullanıcıların büyük modelleri dağıtmasına, eğitmesine ve hata ayıklamasına izin verin. Hatta kullanıcıların büyük modelleri yayınlamaları ve başkaları tarafından yayınlanan büyük modelleri kullanmaları için bir Model Bahçesi model pazarı bile sağlar.
Gen Uygulama Oluşturucu
Etkileşimli diyalog yoluyla uygulamalar oluşturmak için bir araç sağlar (Bu ürünü aramak için sergi alanına gittim ancak onunla oynama fırsatım olmadı).Görüntülemek
için tıklayın Geliştiriciler için Duet Ai
Duet AI tarafından yapılan kısım codeGPT'ye nispeten benzer. IDE eklentilerini temel alan kod tamamlama, oluşturma ve soru-cevap gibi yetenekler. Ürün formu anlayış kapsamındadır (sonuçta herkesin geliştirici hizmetlerinin başında bunları yapmayı düşünebilir); çizim açısından, yardımlı kodsuz inşaat ve yardımlı işletme ve bakım hala çok yaratıcı. Konuşmacı, K8S'nin çalıştırılmasına ve bakımına yardımcı olmak için büyük bir modelin kullanıldığı bir demo gösterdi; bu muhteşemdi.
Atölye: Vertex AI Üretken Yapay Zeka Stüdyosu
Google Geliştirici Konferansı'nın "atölye" oturumu oldukça etkileyici. Örneğin, bu "Üretken Yapay Zeka Atölyesi", katılımcıların Vertex AI'yi ücretsiz olarak deneyebilmesi için bir grup bilgisayar hazırladı.
Temelde OpenAI'nin Oyun Alanı ile aynı. Olması gereken her şey orada.
Daha belirgin olan ise "yapılandırılmış mod" sağlamasıdır. Oldukça yeni. Ancak büyük modellerin saçma sapan konuşması sorununu çözebilir. Örneğin yapay zekanın "cümle duygu tanıma" konusunda bana yardım etmesini istiyorum. Çoklu örnek isteminin yapılandırılmış girişini yapmam gerekiyor:
Girdi 1: İyi hazırlanmış ve eğlenceli bir film
Çıkış 1: pozitif
Giriş 2: 10 dakika sonra uyandım
Çıkış 2: negatif
Daha sonra aşağıdaki Test bölümüne büyük modelin analiz etmesini istediğiniz "Bu aktivite sıradandı" ifadesini girin. Büyük modeller "negatif" çıktı verir. Çok hassas ve ortalığı karıştırmıyor. Çıktı pozitif/negatif/nöral aralıkla sınırlı olacaktır.
Hata ayıklamanın ardından kodu dışa aktarın.
Aslında alt katmanın hala istemli olduğunu ancak sizin için biçimlendirildiğini görebilirsiniz.
Daha sonra kod oluşturmayı da denedim. Bunu zaten modellerden bahsederken söylemiştim. Google'ın kod oluşturma işleminin özel bir şablonu vardır. Burada oyun alanında koşmuyorum. Bir Google Colab not defterini doğrudan Google Cloud'da çalıştırmaya başladım. Resimde görüldüğü gibi ondan benim için bir Tetris oluşturmasını istiyorum.
GPU'suz bir bulut sunucusunda yalnızca 5 saniye sürer. çok hızlı. Ve çıktı çok temiz, sadece kod.
Bu oturumun özeti
Google Cloud X üretken yapay zekanın işletmelere açıkça hizmet ettiği açıktır. Kuruluşların üretken yapay zekayı özelleştirebilmesi, hatalarını ayıklayabilmesi ve dağıtabilmesi için bir dizi yapay zeka altyapısı sağlar. Bunun da ötesinde, işletmeler üretken yapay zekaya dayalı uygulamalar ve hizmetler geliştirebilir. Ayrıca bazı veri güvenliği taahhütleri de sağlar.
Eğer şimdi büyük model yeteneklerini ürünlere dahil etmeyi ümit eden bir girişimciysem, Google'ın sağladığı altyapı serisi gerçekten de bana büyük çekicilik katacaktır.
ağ
Web çiftlikleri karşılaştırıldığında nispeten sıradan. Tüm yeni DevTools'u, PassKey'leri ve Özel Korumalı Alanı gördüm. Tek ilginç konu bu.
Web kullanıcı deneyimini iyileştirin ve denizaşırı işlerin büyümesine yardımcı olun
Esas olarak "Web kullanıcı deneyimi" ile "iş büyümesi" arasındaki nedenselliğin nasıl tartışılacağını görmek için.
İki ana durum var: Birincisi, esas olarak Chrome ile nasıl işbirliği yapılacağı ve görüntü oluşturma sonrası ardışık düzen ve WebGPU gibi bazı gelişmiş işlevlerin nasıl sağlanacağıyla ilgili olan Cocos. Ayrıca kullanıcıların oyunlara reklamları rahatlıkla yerleştirmelerine olanak tanıyan optimizasyonlar da mevcut.
Diğeri daha ilginç. İspanyol tüketicilere yönelik bir e-ticaret platformu olan Alibaba'nın bir yan kuruluşu olan Mirvaia'dır.
Yerli dev uygulamalardan farklıdır. Avrupa hala Web'i kullanmaya alışkın. Bunun gibi e-ticaret uygulamaları için Web trafiği aslında %50'nin üzerinde bir orana sahiptir. Bu nedenle, "Web kullanıcı deneyimi" ile "iş büyümesi" arasındaki nedensel ilişki tartışılabilir:
- Harici yatırım pazarlama sayfalarının dönüşüm oranı gereksinimleri çok yüksektir. Performansı artırmak, doğrudan pazarlama sayfası dönüşümlerini artırabilir ve böylece işletmenin büyümesini sağlayabilir.
- Web'e, sipariş verme süresini kısaltabilecek Yerel Uygulama deneyimine yakın bir deneyim sunmak için SSR, Geçiş API'sini Görüntüle vb. kullanın. İşlem kaybı oranını azaltın.
- WebVitals gerçek zamanlı kontrol paneli, A/B Testine dayalı değerlendirme sonrasında tam hacim.
Atölye: Medya Borusu
Terminal üzerinde çalıştırılabilen bir makine öğrenimi kütüphanesidir.Makine görüşü, metin, ses gibi ortak algoritmalara sahiptir. Bu aslında zaten halka açık ve açık kaynaktır. oynayabilir.
https://mediapipe-studio.webapps.goo...bject_detector Özetle
Belki Google'a dair beklentilerim çok yüksek ama Google I/O Connect Shanghai bana beklentilerimin ötesinde pek bir şey vermedi. Bulut ve yapay zeka harika. Büyük modellerin çıktısı özellikle istikrarlı. Geliştiriciler için Yüksek Lisans'taki herkes işin bu yönde ilerlediğini biliyor. Google seviyesine ulaşmak gerçekten de kolay değil. Ama hepsi bu kadar. "Şaşırtıcı" olacak düzeyde değil.
Geliştiriciler için bu tür şeyler gerçekten daha rahat. Vektör veri tabanıyla birleştiğinde, bizim gibi uygulama katmanında bir şeyler oynamak isteyen öğrenciler için çok kullanıcı dostudur (Ant'ın içinden bile daha kullanıcı dostudur).
Ayrıca bana bazı bilgiler verdi. Örneğin Duet'in yapay zeka destekli geliştirme operasyonları ve veri araştırmasının bu kısmı.