Dünyanın en güzel duygularından biridir bence. 4 adet kedi sahibi olarak söylüyorum, lütfen eğer gerçekten uygun bi hayatınız yoksa sahiplenmeyin. Çünkü bazı sorumlulukları beraberinde getiriyor. Evde belli bi süre boyunca tek kalması psikolojisi açısından çok kötü oluyor, ve günde muhakkak 15-20 dakika bile olsa oynamanız lazım, bazı karakterler oyun istemeyebilir, paso yatarlar. Masraf boyutuna gelirsek kaliteli bi mama ve kum aylık ortalama 600-700 tl civarında olacaktır. Bunun yanında muhakkak evde kedi çimi olmalı. Günde en az bir defa tuvaletinin temizlenmesini tavsiye ederim. Fazla tüy dökmeyen bir kedi en büyük şansınız olabilir ki öyle olsa bile belli aylarda muhakkak tüy dökecektir. İlk etapta mama kabı su kabı tuvaleti birkaç oyuncağı veterineri derken en az 1-1.5 bin tl niz muhakkak gider. Gelelim en önemli konuya, eğer yavru sahiplenirseniz belli bi yaşta kısırlaştırmak zorundasınız ( dinen bir sakıncası yok, araştırmıştım zamanında kendi çapımda ) dişi kedi ise kısırlaştırma süreci erkek kediye göre biraz daha sancılı geçiyor. Evinizin pencere ve balkonu tel ile kapalı olmalı, uçan hertürlü canlıya karşı zaafları car şuursuzca bir güvercinin peşinden atlayabilirler, çok şahit oldum çevremde.
Kendimce Özetleyecek olursam, başta da dediğim gibi çok çok çok harika bir duygu fakat dediğim gibi bazı sorumluluklara hazır olmanız lazım.
iyi günler.
Annem sürekli evde benim bu sene onulum başlıyor tek sıkıntım o. Onun dışında istemediği kadar ilgi gösterebilrim. Kediler candır.