Kedi sahiplenmek istiyorsanız 2 şeyi sorgulayın.
1) Bir kediye bakabilecek maddi durumum var mı?
2) Bir kediye ayırabilecek zamanım var mı?
4 yıldır Scottish Fold cinsi kedimle yaşıyorum, hastalanmadığı sürece çok bir masrafı yok. Elbette, çok bir masrafı yok dediğim 1 yaşına kadar Royal Canin, kısırlaştırılınca Pro Plana geçtik. Sadece mama masrafı ortalama 2 ayda bir 600-700 TL civarında. 3 ayda bir iç ve dış parazit aşıları gelir. Ayrıca yıllık olarak yaptırmanız gereken bazı önemli aşıları da bulunuyor. Kediler, köpekler gibi ilgi istemez falan derler. Bende öyle sanıyordum ancak çok büyük bir yanılgı. Kedilerin karakterine göre değişiyor ama genellikle çok fazla ilgi istiyorlar. Yalnız kaldıklarında veya istenilen ilgiyi göremediklerinde hiç istemeyeceğiniz davranışları sergiliyorlar. En basitinden küçükken alıştırmazsanız ve yeterli ilgi göstermezseniz evinizde yüksek ihtimalle tırmalanmadık eşya bırakmayacaktır. Genellikle geceleri uyumuyorlar ve gece oynamak istiyorlar. Bu iki önemli soruya yanıt vererek sizde güzel bir kedi sahiplenebilirsiniz ya da o sizi sahiplenebilir: emin olamadım

Bu sorulara yanıt vermeden sahiplenmenizi kesinlikle önermiyorum. Bakamayacağını bile bile çok fazla evcil hayvan sahiplenip barınağa/sokağa bırakan insanlar var..
hocam valla yıllardır istediğim bir konu aileyi yeni ikna ettim o yüzden her şeyi razıyım