Herkese merhabalar..
Bundan 3-5 ay önce seo için bir arkadaşla anlaştım forumdan. Çok efendi, işini hızlı ve kaliteli yapan güzel bir arkadaştı kendisi. O kadar memnun kalmıştım ki sanatından, bana gelen tüm işleri direkt ona paslıyordum. Daha sonra her gün en az bir kez telefonda konuşmaya başladık kendisiyle. Hatta birlikte projeler geliştirmeyi falan düşündük. Tek problemimiz farklı şehirlerde yaşamamızdı. -Ki sanaldan iş yapanlar için bu çok da önemli bir problem değildi..
Benim kendisine bin lira civarı bir borcum vardı ve süresi de geçmemişti. Ne oldu bilmiyorum bu arkadaş yaklaşık 15 gündür telefonlarıma çıkmıyor. Telefon çalıyor fakat açmıyor. Bazen de "aradığınız kişi şuanda başkasıyla görüşüyor" diyor. Ben de 3-5 gün önce başka bir numaradan aradım. Açtı telefonu "10 dakika sonra ben sizi arayayım" dedi, gidiş o gidiş. Enteresadır; her gün aynı saatlerde foruma da giriyor. Ben her şeye rağmen nezih bir dille mesajlar attım kendisine forumdan ve normal sms ile.
Gerçekten nezih bir dille mesajlar atıyorum. Bakın attığım mesajlara bir örnek:
Attığım mesajlarda tek bir şey istedim kendisinden. "Sen bana yapmış olduğun sitelerin hosting ve domain bilgilerini ver, ben de sana borcunu ödeyeyim, ondan sonrası sen sağ ben selamet" dedim.
Ama ne yaptıysam ulaşamadım kendisine. Aramızda bir tartışma olsa tepkisini anlayacağım ama aramızda hiç bir problem de yoktu.
Her şeye rağmen kendisini sevdiğim ve saygı duyduğum için kesinlikle burdan ismini vermeyeceğim. Hiç bir şekilde ona maddi manevi bir zarar vermeyeceğim. Lütfen bana akıl verin. Müşterilerimin hosting ve domainini nasıl kendime transfer ederim bu arkadaştan? Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz böyle bir durumda?