Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
ben KEP anabayisim. (farklı marka/şirket)
yukarıdaki arkadaşın belirtiği gibi bir şirkette çalışıyorsanız (ki çıktığınızı belirtmişsiniz) çalışanlara mesai-maaş bordrosu-çalışma takvimi-duyuru vs vs işlemler için KEP-İK denilen sistemle bildiri gönderilir.
çalışan olarak size gönderilen bu mail , SİZE TEBLİĞ EDİLMİŞ sayılır ve sizin haberim yoktu , bana kimse söylemedi,ben almadım vs vs vs bahaneleri ortadan kaldıran yeni sistemdir.
NE YAPILMALI : ayrıldığınız şirketi arayın , teyit edin , eğer onlar ise iptalini talep edin.
eğer şirket biz yapmadık diyor ise , hemen TürkKep'i arayın , işlemin sizden habersiz yapıldığını , işlemin iptal edilmesini talep edin. daha olmadı noterden ihtarname çektirmeniz gerekir. daha da olmadı dava açmanız gerekebilir.
PEKİ SİZLE HİÇ ALAKASI YOK İSE NE OLUR :
Kep adresi resmi nitelikte olduğu için adınıza gelen her evrakı tebliğ almış sayılırsınız . bu özellikle adli vakalarda,icralarda vs vs alanlarda çokca kullanılır.
ele geçiren çok fazla işlem yapamaz ama , sizin de resmi kurumlara bu mail üzerinden göndereceğiniz evrakların resmi geçerliliği olduğundan tatsız konu ile karşılaşabilirsiniz.