OktayDurak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hangi cihazda olursa olsun 60hz, 60hz'dir. Yani saniyede 60 kare gösteriyor. Ne demek apple'ın 60hz'si androidden yüksek olur Nasıl bir algı böyle.
60 ile 120 arasında da dağlar kadar fark oluyor.
.
telefonum 120 Hz destekli bir telefon ama oyun oynamadığım için 120 Hz kullanma ihtiyacı pek duymuyorum.

Evet söylediğinizde haklısınız 60 Hz demek iphone da veya android de fark etmeksizin saniyede 60 kare demektir. Ama asıl sorulması gereken şu günde kaç defa saniyede 61 kare görme ihtiyacı hissediyorsunuz.

menüdeki gezinme hızı artıyor 120 Hz. de evet. ama telefonun menülerine girip ayarları ile oynamayı günde kaç dakika yapıyorsunuz ? ya da her gün yapıuyormusunuz. Alarmı susturma dışında açıkçası pek yaptığım söylenemez. Ama haklısınız android telefonlarda özellikle o meşhur çinli markanın telefonlarında menüye girip bol bol hafızayı boşalt diyordum yoksa takılıyordu

video izleme diyorsanız; bildiğim kadarı ile insan gözü saniyede 24 kare işleyebiliyor. en hızlı görüntü saniyede 60 kareye kadar çıkıyor. yani 60 ile 120 arasındaki değişimleri göz ile kolay kolay anlamayacağız.

sosyal medya platformları diyorsanız yazı - resim ve video dan ibaret.

yani parmağınızı bastırıp yukarıdan aşağıya doğru hızlıca parmağınızı kaydıracağınız zaman hissedebileceğiniz bir özellik sizce ne kadar etkili...

şunu tekrar hatırlatayım.
hiç iphona sahibi olmamış (hiç kullanmamış değil) hala android bir telefon kullanan biri olarak bu mesajı yazıyorum.