İnsan yaş aldıkça çevresinde ve hayatında çok fazla tecrübe edinelecek olaya tanıklık ediyor. Çevreniznide ki insanlar bazen düşüyor kalkmasına yarddım ediyorsunuz, siz düşüyosunuz size yardım edenler oluyor. Son zamanlarda tanık olduğum olay ise çok aykırı bir uçtaydı.

X bir arkadaşım bir para avcısı(PA) tarafından ayartıldı, ortak olduğu ve güzel gelir getiren işinden bu PA yüzünden ayrılmak zorunda kaldı. 3 ay boyunca gerek yol göstermek gerek tehlikelere karşı uyarmak olsun gerekse maddi yoldan destek olmak istesemde defalarca düştü. Her düşüşte bir iki arkadaş hayatından koptu uzklaşmayı tercih etti. En sonunda 1-2 hafta önce işini düzelmesi için bir sistem kurup eline vermişken, her şeyi silip PA nın yanına taşındı. Taşınmadan 1 gün önce ise böyle ibir eylem yapacağını tahmin etmiş açık açık içene düşeceği durumu anlatmıştım. Taşındıktan sonra PA elinde avucunda olanı bir iki gün içinde sömrdükten sonra, evden kovdu. Şuan ise zor durumda yardım etmiyorsunuz diye diğer arkadaşlarını ve son tercihinde kaybettiği beni suçluyor.

Her neye inanıyorsanız inanın, sizi gözü kör olmaktan korusun. Lütfen ne kadar doğru bildiğinizi düşünsenizde, çok kararlı olsanızda çevrenizdekilere ara sıra kulak kabartın. Sadece bu duruma düşen için değil bu durumu görmek zorunda kalan içindde büyük bir ızdırap.