Bu kısma kesinlikle katılıyorum. Kapıya ithalatcı etiketi asan adamların ithalatla uzaktan yakından alakasının olmadığını stoğu arka sokaktan başkalarından çekip bir web sitesi yaptırıp sonrasında toptan ürün satıyorum piyasanın en ucuzuyuz diye geçinen insanlar yüzünden toptan ürün bulmak gerçekten sıkıntılı . Eminönünde yıllarca bulunmuş birisi olarak yaşadıklarmı anlatsam hikaye gibi gelir . İnternetten bulup firmaya gelenler toptan alışveriş yapıp ucuza aldığını düşünürken 4. ,5. elden ürünü alıyorlardı .1 tl ye satılan ürün toptan aldığını zanneden kişiye 2.5, 3 tl gibi rakamlara gidiyor .
O bambaşka bir sıkıntı hocam bende yaşıyorum mesela ürünün fotolarını istiyorum birilerinden wetransfer linki alıyor o linki de kopyala yapıştır bile yapmadan yönlendir diyip bana gönderiyor yani birinden geldiğini anlıyorum kaldı ki bunu yapmasada anlaşılıyor ama böyle yapınca direk bak bende başkasından alıyorum demek gibi oluyor.. Ancak her ürünün her zaman gerçek üretimcisini bulmak mümkün olmuyor ama o konuda gözümü fazlası ile açık tutuyorum.. Mesela geçenlerde çok komik bir olay oldu bir toptancıdan sipariş geçtim neyse kargo geldi adamların firması X toptan gelen kocaman poşette Z toptan diye yazıyor.. Nitekim kendi elleriyle verdiler gerçek toptancının kim olduğu
Ama yinede bunlara takılmıyorum ürünü almadan önce zaten pazaryeri vs diğer platformlardaki fiyatlara bir göz gezdiriyorum uygunsa alıyorum.. Ama hem perakende hem toptan yapıyorsa direk pas geçiyorum..