metrik sunarak tez savunulmaz ki. tiktok video erişimleri gösterin isterseniz
google trend raporunda bu ifade viral olduğu için daha çok aratılıyor. orada abuk subuk ifadelerin de aratıldığını ve zamanla hacim kazandığını görebilirsiniz. 10 yıldır her gün kullandığım araç kendisi.
orada tanrı var mı da aratılıyor tanrı yok mu da. o yüzden bir görüşü desteklemesi imkansız.

düz dünyacılar elli tane rapor sunsa ben gözümle yükseldiğini gördüğüm roketin üzerindeki kameraya yansıyan oval ufuk çizgisini bilirim.
atom ve atomaltı parçacıklara mercekle bakıp şekillerini ve hareketlerini not ederim. sonra kafamı kaldırıp gökyüzüne baktığımda gördüğüm şekil ve hareketler ile kıyaslar, benzer hareketler sergiliyorsa, deneyler yaptığım şekillerin hareketlerine uyuyorsa ona göre şekil öngörüsünde bulunurum.

10 tane kıraathane dayısı dünya düz dese, 10 tane ödül almış bilim insanın dünya izohips dese, ben gider bu adamların geçmişine bakar, kendim yapabiliyorsam testler yapar öyle tercih yaparım. ve bu kıraathane dayıları olmaz.

bilimin içinde aktif rol alıp literatüre bir şeyler kazandırmış bilim insanları ayrı,
kendine bile hayrı olmayıp sırf doktora bitirdi diye kendini bilim insanı diye gösterenler ayrı.

dünyanın en iyi iki bilim insanı zamanında karşıt görüşleri savunmuşlar. ama ellerinde deliller varmış ve bunlar o günün şartları ile çürütülemeyen tezlerden oluşuyormuş.
düz dünyacıların neyi var? mısıroğlu gibi bilim insanları mı çok komik geliyor bana.

özellikle bugünün Türkiye'sinde bedava doktora veriliyor. enstitülere azıcık para verdin mi makaleni yayınlıyor ve doktor oluyorsun. profesörlüğe kadar yolu var. şimdi bu insanla dahilikten kafayı yemiş bir insan bir olur mu? kimine göre oluyor işte.

o kadar aldığın eğitimle dünya düzdür diyorsan ya eğitimin eksiktir ya da beyinde bir sıkıntı vardır. buna bilimde ve tıpta pek çok isimle rast gelebilirsiniz...
serhat67 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu düz dünyaya nasıl bağladığınız ya da o yorumdan bunu nasıl çıkardınız Düz dünyayı en çok araştıran ülkeler gelişmiş ülke dediğimiz yerlerdir. Diğer türlü gerçekten bu konuyu araştıran insanların sayısı artık milyonlarca. Yani o kadar cahil bir insanı bir araya getirmeniz mümkün değil. Benim kızdığım konu, bu insanları sen niye konuşturuyorsun. Bilim sende, ilim sende. Videolarla, görsellerle olacak gibi değil bu anlayamadılar. Şimdi bir işi araştırmaya koyulunca o işi savunmuyorsunuz. Yani müslüman birinin incili incelemesi, okuması gibi. Adamların yazdıklarına bakıyorum onlar da şey demiyor. Dünya düzdür. Bunu derken oda bilim konuşuyor. Bilmiyorum hiç açıp dinlediniz mi. Korkmayın, düz dünyacı olmazsınız. Ya da şuna kapılmayın izlerken. "Ya ben ne saf adamım araştırdığım konulara bak" diye düşünmeyin. Valla ben araştırdım. İstersen bana cahil de ya da insan bu konulara bakar mı falan diyebilirsin Bende uzayı merak eden biriyim. Ha bu merakım yüzünden geldi ha bunlar başıma ya Şimdi teleskop alacağım kendime.

Erkan Kolçak Köstendil'in bu konuyla ilgili bir videosu var. (
https://www.youtube.com/watch?v=4Ebs4p3FgvI
) Hatta orada da bu konuyu açtığı için dalgaya alıyor sunucu ama işin sonunda şey diyor. Ya ben zaten düz dünyayı biliyordum falan.

Yani demem o ki, bu kadar cahil insanı ne diye konuşturuyorsun. Bir yazı okumuştum. Bu konular twitter'da çok döner. Nasa diyor ki biz dünyada yaşayanlar dünyanın yuvarlaklığı ya da düzlüğü hakkında yorum yapamayız. Yani uçağa bindim dünyanın yuvarlaklığını gördüm diyen kendini kandırıyordur.

Şey diyeni gördüm ya. "Ben geçen balık tutarken dünyanın eğimini gördüm." Ya amcacım daha nasa bu kadar inanmıyor. Bu nasıl bir bakış açısı Nasa diyor ki dünyanın eğimini 75 km yukarıdan itibaren görebilirsiniz. Şimdi ben bilime inanan biriyim. Sonuçta yukarı çıkanlarda bunlar. Ama ha bu adamlar ne diye konuşuyor hala daha. Nasayı güvensizliğe iten durum ne?

Bir video izledim. uzaya gittiğimiz teknolojyi kaybettik. Bu daha birkaç sene önce söylendi. Yani o zaman ki teknolojiyle bu zaman ki teknoloji farkı ne? Çok maliyetli diyenler oldu. Sence bu bir bahane olabilir mi. Şu aşağıdaki görüntü beni kahrediyor. Bu adamların bu konuyu hala daha araştırmasındaki sebep ne. Bir de google bu "düz dünya" bir konu olarak söyler. Ya sence bu bir konu hükmünde olabilir mi. Ne bu maxigeyik falan mı diye sorarlar adama. Google Trends kullanmayı bilirseniz demek istediğimi anlarsınız. Yani ben düz dünya diye aratmam bu istatistiği değiştirmiyor. O artık google'da bir konu olduğu için global dillere çevrilerek aratılıyor. Şu ülkelere bak. Amerika, Kanada, Avustralya.

Emin ol bir sonra ki pik noktasında artık apır sapır yerlere gelecektir muhabbet. İstatistik yanıltmaz. Hani dedin ya "dünyaları önüne sersen "inanmıyorum" dese elden ne gelir ki" Aslında konu bu. Kimse kimseye inanmıyor. Sonra böyle muhabbetlere giriyoruz. 2017 yılından sonra artık düz dünya kelimesini duymayan kalmadı. Çevir birini sor bu konular önüne gelmiştir. Benim takıldığım konu, bu gereksiz muhabbet ne zaman bitecek.