Gokenim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dünya düz değil tabiki bilime de sonuna kadar inanıyorum ama kimsenin gidemediği bi yere ve bunca imkana rağmen hala sadece küçük bir görüntüden ibaret olan hatta video editten anlayan herkesin 4k bir hd video çekip mars diye paylaşacağı videoları mars diye ay diye yutturuyolar buna inanmayan sadece ben değilim gidip yabancı forumları vs araştırabilirsin
aynen hocam nasa milyar dolarları hissedarlardan topluyor
o parayı amerikanın vergi sisteminden de kaçırıyor
sonra binlerce bilim insanına maaş bağlıyor
yetmiyor o kadar arge inovasyon kameralı testler, dünyanın gözü önünde uzaya giden araçlar geliştiriyor
sonra biri çıkıp bunların hepsi hikaye diyor.

olabilir mi? evet. ama hangisine inanmak da bizim tercihimiz. inanmayabilirsin, ama bir araç fırlatıp oradan görüntü alma olayına bu kadar karşı olsam bunu forumlarda dile getirip gülünç duruma düşmezdim.

ayrıca yabancı forumlarda geçen bilgilere biat etmeyin çok. orada düz dünyacı daha çok. sizi otoriter üniversitelerin bloglarına, başarılı araştırmacıların makalelerine, bilinen akademik dergilere bakmaya davet ediyorum. yapılan her şeyin tonlarca izahı ve formülü varken "yok yahu ben inanmadım, tatmin olmadım" demek cidden aşırı komik.

dünya dışından bilimle görüntü alınmış önümüze konmuş. ikna olmanız için sizi de mi araca koysunlar? bu alanda en önde giden firmaların dediğine inanmak zorunda kalıyoruz yoksa biz de gözümüzle görmedik. ama bu sistem böyle işlemiyor. doktor size kansersiniz dediğinde görmeden inanmam mı diyorsunuz? yoksa yaygın bir hastalık olduğu için mi inanıyorsunuz? tercih meselesi. inanmak ya da inanmamak bir şey kazandırıp kaybettirmez belki. ama o kadar çalışmayı çöpe atıp desteksiz varsayımlarda bulunmak, bu başka bir boyut.