creature1453 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"tanrılara inanan toplumların bilime ve gözüyle gördükleri şeylere inanmama ısrarı bana hep araştırmaya değer gelmiştir." Ben Tanrıya bilime ve sonsuzluğa inanıyorum ama
bir din tartışmasına dönmesin ama ben bazı gördüğüm araştırmalara göre yazdım.
ölümden sonrasına inanan toplumların grafiği vardı. ve ortadoğu tarzı yerlerde daha çok. buraya bakınca bilimin çıkmadığını görüyoruz. bilim dışı uygulamaların da çok olduğunu görüyoruz.
buralarda din yaygın, çeşitli inanışlar yaygın. bilimsizlik de yaygın. bu ikisi birbiri ile mutlaka ortak bir paydada buluşuyor. matematik söylüyor ben değil.

benim fikrim de buna benzer şekilde. görmediği ne kadar şey varsa inanıp gözüne soksan da inanmayanlar garip geliyor bana bilmiyorum altan...

bilim hamur gibi yoğruluyor genelde. tabii bilim insanları arasında belli sabitler vardır. halk bilim olarak bildiği şeyi tam bilmiyor olabilir benim gibi, sizin gibi.

bilim bir tanrıya var diyemez. siz bilime ve tanrıya aynı anda nasıl inanabiliyorsunuz mesela? tanrı varsa sonsuzluk nasıl var olabiliyor? çünkü sonsuzluğu olanın bir başı olur. Başı varsa baştan öncesi olamaz. baştan öncesi yoksa sonsuzluk olamaz. ve bu yapıda tanrı nerede? birden var olup bu düzeni var ettiyse evveliyatı nerede? bu sorulara yanıt bulamadık ve bulacak gibi değiliz. olduğu yerde bırakıp kendimize inanacak bir şeyler buluyoruz.

tanrı ile bilim yan yana gelmez
bilim ile sonsuzluk yan yana gelmez. ölçülebilir evren kavramı var çünkü. ölçülebilir mesafe ve süre. ölçemediğimiz kısmında sonu bulma ihtimalimiz de var. emin olmadığımız için sonsuzluk var diyemeyiz. yok da diyemeyiz. inanmak ise tamamen tercih meselesi. tercihler de bilimle sabit değil.

herkes istediğine inansın. ben videodaki uzaylılara inanmadım. birgün bence evet. ama bugün değil gibi...