SeoAnalitik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam böyle şeyleri düşünme. Spor bir felsefe gerektirir. Özellikle vücut geliştirme sporu geçici bir spordur, bu sporu yaptığın sürece var olursun. Daha spora başlamadan beslenme, suplement gibi şeyleri düşünmen çok doğru değil.
Eğer bu spora hevesin varsa git güzel, kaliteli bir spor salonuna yazıl. Elinden geldiğince güçlenmeye çalış. Ekstra takviye vs. bunlara ihtiyacın yok. Evde ne yemek varsa onu yemen yeterlidir.
Bütçen elverdikçe tavuk ve pilav yiyebiliyorsan kralsın. Yiyemiyorsan da çok kafana takma. Muhakkak belli bir kas kütlesi kazanacaksın. En azından 1 yılı bu şekilde geçirebilirsin. Daha sonrasında, eğer bu sporu seversen devam etmeye niyetin varsa. Beslenme ve takviye işine girersin.
Beni yanlış anlama daha önce bu sporu yıllarca yapmış biri olarak söylüyorum. Kasların biraz güzel görünmesinden başka bir etkisi olmayan boş bir spordur, hatta aksine vücut esnekliğinizi kaybedersiniz. Bunun yerine boks gibi, yüzme gibi emek edildiği zaman sizinle hayatınızın sonuna kadar gelen sporlar yapmanızı öneririm. Hem bu sporları yaparken de fit bir görüntüye kavuşabilirsiniz.
Hocam amacimiz fit bir goruntuye sahip olmak evet ama ekstradan bu is disiplin gerektiren bir is her spor dali veya her is modeli boyledir benim gorusum simdi zaten imkanin el verdiğince yapicaz herkes oyle birde bu disiplinli bir hayat kurmana yardimci olur ben ekstra disiplinli bir hayat kurmak istiyorum duzenli spordur kendimi geliştirebileceğim dil ogrenmedir vs bunlari yapmak bence hayatimizi cokca etkiler ot gibi yasamak varken spor candir 🤣❤