Daha çok vaktim var deyip ingilizceyi ilk 2 sene içerisinde öğrenmezsen işin çok zor baştan söyleyeyim

Üniversite puanınla gidebileceğin en iyi ingilizce hazırlık programına gitmen lazım

Ayrıca iyi üniversitede çöpçülük kötü üniversitede yazılımcılıktan daha iyidir her zaman bilgin olsun

Şuan aklıma gelenTürkiye'deki en iyi hazırlık programına sahip üniversiteler şunlar:
  • Bilkent
  • Koç
  • Boğaziçi
  • ODTÜ
  • Yeditepe
  • Sabancı
  • İbn Haldun
  • Kadir Has
Yine sen bana yaz puanına göre merkezi yatay geçişle hangi hazırlık programı senin gidebileceğin en iyi yer konuşuruz

İngilizceyi öğrenirken aynı zamanda Upwork'ün kategorilerinden kendine güzel bir online zanaat seç ve o online zanaatı internetten araştırıp kurslarını bularak yahut ajanslarında şirketlerinde staj yaparak öğren

Düzenli olarak ilerlemen gereken hedefler şunlar:
  1. İngilizce
  2. Fitness
  3. Kitap okuma
  4. Kaliteli içerik üretimi(youtube/twitter/linkedin) ve tüketimi(sadece senin hedefinde sana yardımcı olacak insanlardan)
  5. Network genişletme ve sürdürme aktiviteleri ve hedeflerinle alakalı insanlarla çevreni/etkileşimlerini doldurma (bu hem senin hedeflerine ulaşmış insanlarla ve seninle beraber aynı hedefe sahip benzer seviyelerdeki insanlarla iletişimde olman demek)
Benim başlangıç için tavsiye edeceğim online zanaatler:
  • Kısa sürede ürün ortaya koyabilecek full-stack yazılımcılık(veri bilimi, mobil, web ne istersen)
  • Satışçılık , online uzaktan pahalı ürün yahut servis satıcılığı(satış makinesi olman lazım)
  • Pazarlama uzmanı ister B2B ister B2C senin bileceğin iş ama işinin ehli global pratikleri takip eder durumda olacaksın
Son olarak ilk okuman gereken kitap ----> TIKLA

Soruların için bana telegramdan yazabilirsin