son yıllarda e-ticarete olan ilgi oldukca artdı,özellikle covid-19 döneminde eve tıkıldık,herkes netden alışverişe yöneldi.ben hep öyleydim,seviyorum netden alışverişi

ama satıcıyı bırak,alıcılardan öyle şeyler duydum/duyuyorum ki allah satıcılara yardım etsin arkadaş diyorum.
bi arkadaşım anlatıyor işte,kuzeninin dügünü var ve elbise gerek.gidip elbise alıyor internetden,dügünde giyiyor onu ve sonrasında bi bahane uydurup geri gönderiyor/iade ediyor.yeri geliyor o elbise kirlenmiş,hatda yırtılmış dahi olabiliyor ve anladıgım kadarıyla yinede sorun çıkarmadan iade alıyorlar.ben de diyordum bu adamlar,kirli/giyildigi net bi şekilde belli olan bu elbiseyi nasıl iade alıyor.
aynı şekilde marka takıntılı bi arkadaşımda mesela benzer şeyler yapıyordu.saat,gömlek,ayakkabı artık ne aldıysa kaliteli/marka/pahalı şeylerle hava atıp geziyor kızların yanında.sonrada geri iade ediyor...bende diyordum manyak mı bu diye.
konuyu okuyunca daha net anladım ki çevremdeki insanlar bunların çok küçük bi parçası imiş.bizim insanımız bunu açık gözlülük,kurnazlık,iyi bişey gibi heryerdede anlatıyor yani bununla övünüyor üstelik.