Hocam ben de evde yapıyorum. Spor salonu parası yok. Protein tozuna gerek yok eğer protein ihtiyacınızı normal yemeklerle karşlılıyorsanız. Günlük kilonuzun 1.5 katı gram protein yeterli olacaktır. Amacınız fit bir vücur ise protein gramını falan da çok kasmanıza gerek yok.
teşekkürler hocam
Şahsen benim beslenmem şuan şu şekilde;
500gr çiğ tavuk göğüsü
200gr pirinç
100gr pirinç unu (idman öncesi)
50gr yulaf + 1 muz (ikinci öğün)
3-4 yumurta (ilk öğün)
Yukarda belirttiklerime ek olarak vitaminlerim var. Temel olarak kütle koyacaksan ortalama 2-3k yeterli olur. Paran varsa supplement işlerine girersin, o kadar hayati değiller. En temel ihtiyacın vitaminlerin ve temel beslenmen. Protein tozu, kreatin, gainer, cart curt temel ihtiyacın değil, ekstra maddi durumun yetiyorsa kreatin girebilirsin. Yukardaki beslenme ortalama 150-160gr protein içeriyor. Muhtemelen 80 kilo aşağısındasın, fazlasıyla yeter bu miktarda protein.
Aklına takılan bir soru olursa yazabilirsin, temel ihtiyaçları halletmeden ikincil plandaki ürünlere para vermeyin.
sağolasın hocam 50kg yım hem kilo hem kas elde etme amaçlı beslenmek istiyorum
Günlük 500 gram protein yemek, Tuna Tavusun bile haddine değildir sanırım. Kilon x1.5, maksimum x2 diyelim.
Eğer yarışmacı olmayacaksanız, bu işi zevk için yapacaksanız sadece spor için 2500 tl yeterli.
Protein tozu dediğimiz şeyi günlük protein ihtiyacınızı karşılarsanız almanıza bile gerek yok.
Eğer kilonuz düşükse Gaineri %100 öneririm tam fiyat/performans ürünü.
Onun haricinde spor öyle çok pahalı bir şey değil hocam. Başlangıçta gramlara takılmayın lütfen, bunlar sonraki aşama eğer takip etmiyorsanız Barış Okan Belovacıklının youtube kanalına bi göz atın derim.
@canyucel;in dediklerine tamamiyle katılıyorum, supplement hayati bir şey değil. Sadece beslenmenizi düzgün yapamıyorsanız işinizi kolaylaştıran şeyler.
hassas terazi alıp hep hesaplayıp yapacağım öyle iyi olur bence