Bu yazacağımı eğer başkası yazmış olsaydı inanmazdım. Başka bir pazaryerinden ürün maliyetinin 20 katına satın üründen zarar edildiğini gördüm. Söylediğim gibi başkası yazmış olsaydı ve gözümle görmemiş olsaydım inanmazdım. Peki zarar edilmesini sağlayan kalemler neydi? Reklam ve kargo.

CelbereUS07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar Merhaba,

Çok satacağını düşündüğüm bir ürün için gaza geldim şahıs şirketi açtım, ardından ptt kep adresi alıp Trendyol Mağazamı oluşturdum.

İlk defa deneyimlediğim için çok şaşırdığım bir tablo ortaya çıktı.

Şimdi benim ürünün bana geliş maliyeti 300TL ben bu ürünü Trendyolda 550TLye satmak istiyorum.

Satılan 1 ürünüm için kar oranım şu şekilde;

%20 Trendyol komisyonu 110TL
%20 KDV 110TL
Kargo Ücreti 40TL

300 TL maliyeti olan bir ürünü diğer komisyon ve kargo ücretini de ekleyince 560TL oluyor ve ben 10TL zararda oluyorum.
Üstelik iade, değişim yada herhangi bir problemlerde oluşacak masrafları saymıyorum bile.

Eğer ki bu işi bir ofis tutup yemeğinizi, bağkurunuzu, yol masrafınızıda ekleyip yaparsanız zaten farklı bir zarar boyutlarına dayanıyor.

Şimdi ben bu işi kısaca böyle özetledim ama gel görelim ki tredyolda binlerce satıcı var ve hergün bir sürü youtube videosu çekiliyor para kazananlar tarafından.

Şimdi ben nerede hata yapıyorum ? 300TLye maliyeti olan ürünü 800TLye mi satmalıyım ? Bu seferde satış olmayacak ve 800TL edebilecek bir ürün olduğuna benim bile inancım yok.

800TLye satsam %20KDV %20Ttrendyol ücreti 40TL kargo derken ürünün bana net maliyeti 660TL oluyor bana kalan kar 140TL.

Ben mi başka pencereden bakıyorum yoksa 300 liralık ürünü 800TLye satmayı kendime mi yakıştıramıyorum.. ne yapacağımı şaşırdım..