Gitme konusunda size katılıyorum hocam haklısınız fakat şöyle bir durum var yurtdışına gitmek isteyenler veya gidenler normal işlerde normal hayatlar yaşıyorlar ve hayatlarını idame ediyorlar ben madencilik sektöründe olduğum için işin tehlikesi bir tarafa (Ölümlü kazalar artışta son zamanlarda) en yakın şehire ulaşımımız 2 saat ve kapalı devre çalışmak zorunda kalıyoruz. Eşimle gelmem durumunda ise, bulunduğum coğrafyayı az çok tahmin edebiliyorsunuz buzlu camları olan odalar duvarları yüksek evler ve tek başına dışarı çıkamayacak bile ben yokken. Evliliğin ilk yıllarında bunun ilişkimizde bir hasar bırakmasından korkuyorum.
Hasar illaki bırakabilir. Ancak Dediğiniz gibi dış ticaret diyorsunuz o sektöre yoğunluk sağlayabilirsiniz. Yada TR yerine başka ülkeler tercih edebilirsiniz. Yobaz insanlar çok var orada farkındayım. Eve tıkılıp kalmak zor. Farklı ülkeleri düşünmenizi tavsiye ederim. İstanbulda 45k az bir miktar. Geçen gün bilgisayarımı değiştireyim bir mac alayım dedim. Fiyat etiketini gördükten sonra aklımdan sildim yeni bilgisayarı. İyi düşünün derim. TR gelmek beklentilerinizi karşılayamamak ta ilişkinize zarar verebilir.
orda 3,5$ maaşınızla toplamda TR'de aracınıza 2300 litre akaryakıt alabiliyorsunuz. Burada söylediğiniz miktarda para ile 1100 litre akaryakıt alabiliyorsunuz. TR'de 2-3 ev kirası + maaş yoksa hele İstanbul'da gelmeyin
Not: son yıllara kadar yurtdışını sadece tatil gözü ile bakıp yurt dışında çalışan eş dost akrabalarımı kötü gözle bakan birisiydim ve yd hayalim hiç olmadı. Ancak ekonomik durumlar göz önüne alındığında Yurtdışı imkanları şuanki gençlik için bir velinimet gibi bişey.