Ben Ankara'da esnafım. Aylık kazancım ortalama 45-60k arası. Evliyim eşimle aynı işyerinde çalışıyorum. Biz işten bıktık yurtdışında iş teklifi aldık. Anlamadığımız bir iş. İş yerimi devredip gitmeye çalışıyorum. Siz gelmeye çalışıyorsunuz. Ülkeyi kötülemek gibi bir niyetim yok. Sadece emeğimizin karşılığını tam olarak alamadığımız için yurtdışına gitme planım var. Köyceğizde arsa aldım şubat ayında. bankada birikmiş param vardı yazın inşaat yaparım üstüne dedim o zaman 3 katlı villa tarzı bir ev yaptırabiliyordum. şuanda o paraya sadewce duvarlarını yaptırabiliyorum. Benim planımda 3 yıl yurt dışında çalışıp evimi yaptırıp dönmek. Bu süre zarfında kendi iş yerimde çalışıp yılda istediğim evi yaptırabiliyorum. Ama yurt dışında çalışıp kur enflasyon vs bu şekilde devam ederse 3 yılda. Ekonomik düzeyinizi ona göre ayarlayın birikmiş paranızla gelin. uzun oldu ama çoğunluk gitmek isterken azınlık olarak geri dönenler var.
Gitme konusunda size katılıyorum hocam haklısınız fakat şöyle bir durum var yurtdışına gitmek isteyenler veya gidenler normal işlerde normal hayatlar yaşıyorlar ve hayatlarını idame ediyorlar ben madencilik sektöründe olduğum için işin tehlikesi bir tarafa (Ölümlü kazalar artışta son zamanlarda) en yakın şehire ulaşımımız 2 saat ve kapalı devre çalışmak zorunda kalıyoruz. Eşimle gelmem durumunda ise, bulunduğum coğrafyayı az çok tahmin edebiliyorsunuz buzlu camları olan odalar duvarları yüksek evler ve tek başına dışarı çıkamayacak bile ben yokken. Evliliğin ilk yıllarında bunun ilişkimizde bir hasar bırakmasından korkuyorum.