By_ReFLeX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dostum üremek insanlarda Adem ve Havvadan bugünümüze süregelen doğal bir durum.
aynı şey hayvanlar için de geçerli. onlarda senin benim gibi çiftleşerek ürüyorlar. UYUTULSUN, bir cinayettir.
ama derseniz ki belediye kısırlaştırsın, böylelikle doğal zaman akışında sokaklarda bulunmasın eyvallah.
bende köpek sahibiyim. ben oğlumu kısırlaştırdım. benim kısırlaştırma sebebim farklıydı tabi. düzensiz çoğalıp saçma sapan insanların eline geçip sokağa atılmasın diye. yani bir insanı ısırmasın diye değil. sana saçma gelmiş ama bence gayet mantıklı sen alakayı kuramamışsın. şu dakika gir haber sitelerine, kimler kimlere zarar veriyor, öldürüyor. yokedelim, bitirelim kökünü kurutalım olayı çok yanlış.

kaldı ki bu hayvan birde insanlara en yakın olan hayvan. bizzat depremzede olarak, enkaz başında gözü yaşlı annelerin arama kurtarma köpeklerinden gelecek bir sinyali nefes almadan gözleriyle takip ederek bir umut beklediler. kaç köpeğin 1 insan canı kurtaracağım diye patileri parçalandı o enkazda haberin var mı ? kaç köpek insan kurtarmak için girdiği enkazın altında kaldı haberin varmı ? biraz vefa. biraz insanlık. çok bir şey değil.
-Kısırlaştırmak kendi başına bir çözüm değil. Ha dersen, adam akıllı barınaklar yapılsın tamam, olur.
Üremek birçok faktöre bağlı gerçekleşiyor. Sokak köpeklerinin sayısının artması, doğal üreme eğiliminin dışında yapay faktörlere bağlı gerçekleşiyor. Ne demiştim, yapay seçilim.

-Eğitimli köpekler olsun, sahibini arayan köpekler olsun gayet fazlasıyla haber gördüm, ben kendim gazeteciyim.
Ancak ben bunlar var diye diğer olanların üstüne perde çekebilecek kadar da kör bir yapıda değilim.
Durduk yere küçük kızı kovalayan sokak köpekleri yüzünden de o kızın ayakları parçalanıyor? Eee hani insanlık? Kız mı suçlu?

Mevzu sokak köpekleri ve çözümü en baştan beri biliniyor. Barınak, barınak, barınak. Ancak o evreyi aşalı bayağı oldu. Bu hayvanlar artık adaptasyon geçiriyor. Sürü bilinci halinde hareket ediyor ve saldırıyorlar. Aç kalan sokak köpeklerinin, saldırganlaşma eğiliminin arttığı da biliniyor, bilimsel verilerle.

Ben maneviyatı işin içine dahil edip, çocuğunu kaybeden, durduk yere o saldırgan hayvanlar yüzünden ağır yaralanan insanları yok sayabilecek bir yapıda birisi değilim ne yazık ki.
Bu hayvanların sayısının artmasında, sözde hayvan severlerin payı bir hayli büyük.
Barınak barınak diye yırtınırken bizler, öyle şey mi olur, sokak köpeklerinin yeri sokaklardır şeklinde naralar atıyorlardı.

Kısacası dostum, vefa, merhamet, insanlık tek taraflı olmuyor. Senin gördüğün çerçevenin dışında bir kısım da mevcut. Haberleri izlerken onları da izlemeni tavsiye ederim. Zira ben yazarken, fazlasıyla içli dışlı oluyorum.

Sana karşı bir sert tavır sergiliyor gibi gözüküyorsam affola, ancak 3-5 saldırgan olmayan sokak köpeği var diye, artık ciddi bir problem haline gelmiş "sokak köpekleri" manşetini göz ardı edemiyorum.