MistikBilgi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dostum, bilim çerçevesinde konuşalım o halde seninle.
Sokak köpekleri doğal bir tür mü? Hayır...
Sayılarının bu denli artmasının sebebi Yaratıcı mı? Hayır, insanlar...

İster kabul et, ister etme. Mevcut doğal düzene çoktan etki ettik, hem de kalıcı şekilde. Birçok türü ortadan kaldırdık, birçok türü değiştirdik, melezledik. Yapay seçilime tabi tuttuk. Yeni türler oluşturduk.
Sokak köpeklerini istemiyorum demek, kimse kusura bakmasın ama doğal bir haktır. X kişisinin bu canlıların çoğalmasına yol açacak tavırları nedeniyle neden benim ya da çocuğumun hayatı tehlikeye girsin?

Katiller, tecavüzcüler ne alaka? Alakaya maydanoz gerçekten. Şuan konu onlar olsaydı, burada benzer yazılar ya da daha ağır ithamlar okuyabilirdiniz zaten. Biz amaaan ne katili, bırakın sayıları artsın mı diyoruz? Gerçekten sadece saçmalıktan ibaret bu yazmış oduğunuz cevap.
dostum üremek insanlarda Adem ve Havvadan bugünümüze süregelen doğal bir durum.
aynı şey hayvanlar için de geçerli. onlarda senin benim gibi çiftleşerek ürüyorlar. UYUTULSUN, bir cinayettir.
ama derseniz ki belediye kısırlaştırsın, böylelikle doğal zaman akışında sokaklarda bulunmasın eyvallah.
bende köpek sahibiyim. ben oğlumu kısırlaştırdım. benim kısırlaştırma sebebim farklıydı tabi. düzensiz çoğalıp saçma sapan insanların eline geçip sokağa atılmasın diye. yani bir insanı ısırmasın diye değil. sana saçma gelmiş ama bence gayet mantıklı sen alakayı kuramamışsın. şu dakika gir haber sitelerine, kimler kimlere zarar veriyor, öldürüyor. yokedelim, bitirelim kökünü kurutalım olayı çok yanlış.

kaldı ki bu hayvan birde insanlara en yakın olan hayvan. bizzat depremzede olarak, enkaz başında gözü yaşlı annelerin arama kurtarma köpeklerinden gelecek bir sinyali nefes almadan gözleriyle takip ederek bir umut beklediler. kaç köpeğin 1 insan canı kurtaracağım diye patileri parçalandı o enkazda haberin var mı ? kaç köpek insan kurtarmak için girdiği enkazın altında kaldı haberin varmı ? biraz vefa. biraz insanlık. çok bir şey değil.