Hocam 2024 kasım ABD seçimleri var. Fed tüm politikasını bu yönde belirleyecek dolayısı ile Demokratlardan yılmış ve Trump sevdalısı çok amerikalı mevcut.
Trump adaylığı engellense bile Cumhuriyetçi Miami Belediye başkanı var. Bu adamda en büyük 2. aday "
Francis Suarez"
Bu BTC bile almıştı

Cumhuriyetçiler tutucu politikaları olmasına rağmen genel olarak Finans kuruluşları ile daha bodosloma politikalar güdüyor.
Şimdi olayları izah edecek olursak pandemi etkisi ve yönetimde TRUMP olması ile devasa paralar basıldı dolayısı ile dünyaya enjekte edildi.
Aynı etkiyi Biden göreve geldi ve 6-7 ay daha sürdürdü. Sonrasında 2022 başından beri ise bu parayı çektiler piyasadan.
+ Ukrayna , Rusya savaşı vs. derken Facebook , Tesla vs. tut hepsi 5-6 kat değer kaybetmişti zaten.
Ancak mart sonrası ABD hisseleri büyük yükseliş yaşadı en azından Facebook falan 3 kat arttı. Apple zirve gördü vs.
Bu da tamamen artık FED politikasının bitiş aşamasına gelip faizlerin yatay seyri ve sonrasında düşürülmeye başlanacağı yönünde olan beklentilerin kesinleşmesi sayesinde oldu.
Kısacası global olarak bakarsak şurada 2024 ilk çeyreğe kadar PARASAL sıkılaşma ABD tarafında devam edecek "yatay seyir" ile sonrasında faizler indirilmeye başlanacak.
Ama tüm bunlar neticesinde bile Kripto Paralar beklenen ilgi bi türlü gelmiyor. Borsalara kayıtlı olan kullanıcı sayısı dip seviyelerde , aktif yeni yatırımcı /oyuncu/ diyelim hadi katılım yok.
CZ binance tek yapacağım diye FTX ile it dalaşına girip ipini kesti.
4 Koldan kripto paraların Kanada ve ABD tarafından gelişmiş ülke yatırımcılarına korku olarak yansımasına sebep oldu.
1 Amerikalı yatırımcı elbette 10 gelişmekte olan ülke yatırımcısına bedel oluyor. Likiditeyi toplama açısından.
Bu yüzden BTC noktasında bi problem olacağını sanmıyorum. Ancak altcoin yatırımcısı olan bizler için buhran biraz daha uzun sürebilir
Gene de 2025 yılı her açıdan güzel geçecektir. İhtiyacınız olmayan sermaye ile yatırım yapıp geleceği şekillendirmeye devam.
Benim de dolar bazında 5 haneli olan bi yatırımım var. Beklentilerim 2025 martına kadar koruyacağım.
Ancak bu yılın başından beri bu yıl boyunca asla kripto paralara dışardan sermaye eklemesi yapmıyorum. sadece ( fan token ) alıp satıyorum.
Orada bi pump yakalarsam ana yatırımlarıma adet artırmak amaçlı ekliyorum.
Merak etmeyin 2025 güzel geçecek.