WebToPay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Boyle bir sistemin olduguna tamamen katiliyorum.Videoyu izlemedim özetinize istinaden yaziyorum.Musait zamanimda izleyecegim.
Mesela ulkemizde butun ust duzey zenginlerin cocuklari hep yurt disinda egitim alirlar.Buna CB nin cocuklari da dahil.Oralarda ne ogrettiklerini hep merak etmisimdir.Cocuklar oralarda egitim alir ki ailenin zenginligini ve ticaretlerini devam ettirmesi icin oldugunu dusunuyorum.
Aynen öyle hocam, orada ekonomi öğretiliyor, paranın idaresi öğretiliyor, insanlara para nasıl kazanılır ve nasıl idare edilir bu öğretiliyor, bizde ise nasıl sisteme adapte oluruz, nasıl sistemin kölesi olarak hayatımızı satarız bu empoze ediliyor. Koyun sürüsü mantığıyla devam ediyor bu sistem, çünkü anne baba da aynı sistemden geçmiş, çocuğu da bu sisteme giriyor, fabrika gibi, bir uçtan giren ağaç, en sondan sandalye olarak çıkıyor. Sistem ne olacağımıza karar verme yetkisi bizde gibi bize eğitim veriyor ama verilen eğitimle de bi halt olunmuyor, eğer olunsaydı, sizin dediğiniz gibi zengin bebeleri bizim okuduğumuz okullarda okurlardı.