Yazdıklarınızda haklısınız.
Bir koreli japon okur çalışır ev alır araba alır aile kurar emekliliğinde dünyayı gezer. Girişimci olmaya falan da ihtiyacı yoktur.
Siz ülkenin fakirleştirilip asgari ücretlinin ezilmesi yüzünden insanların özel eğitime tabi tutulup kendi girişimlerini yapmaları gerektiğini zannediyorsunuz .
Bu kısımda kafam karıştı sadece
Bir ülkenin insanının girişimci olmasına ihtiyacı yoktur dediniz, neden yok? Gelir seviyesi yüksek olduğundan dolayı, bizde ise hem gelir seviyesi düşük hem de eğitim seviyesi, dediğiniz karmaşık eğitim sistemi ve Avrupa Birliğine girme isteğimiz yüzünden saçma sapan bir eğitim sistemi oluştu ve şimdide düzeltilemiyor.
Asgari ücretle çalışmak istemeyen insanlar illa kendilerini ticarete atmayacaklar, onun haricinde dünyada yapılabilecek, finansal özgürlük getiren birçok iş kolu var, örnek olarak youtuberlık, birçok insan sadece yaşadığı hayatın videosuyla finansal özgürlüğüne kavuştu. Youtube işinden istifa edip dünyayı gezerek para kazanan insanlarla dolu, bırakın insanlar "hayatı yaşasın" diyorum ben sadece, 1 defa geliyoruz bu hayata, 1 ayımızı 11.400 TL neden satıyoruz? Garantici olduğumuzdan, borçlardan, korkudan, korkmadan yaşamak lazım bazen, cesaret edenlerden olmak lazım.