üstadım yaşın küçük. daha olayın başındasın. karşına çıkacak fırsatları bilmene imkan yok...

- öncelikle bu devran değişecek. sen oldunluk yaşına geldiğinde başta bilime önem veren birileri olursa ve çatır çatır fabrika açmaya başlarlarsa diplomasız iş bulamazsın diye düşünüyorum.

- yurtdışı imkanları ne olacak bilmene imkan yok. bir fırsat çıkar, diploma isterler, değerlendiremezsin. evet türkiyede üniversite yok, hem de hiç yok ama en azından diyebilirsin ki "ben ne yapayım, memleket böyleydi, elimden geleni yaptım, kafamın çalıştığının belgesidir bu diploma"

- bir de kız meselesi var. eğitim seviyen yükseldikçe daha aklı başında insanlarla bir arada olur, ona göre sosyal ilişkiler kurarsın. insanları para, görünüm ve eğitimine göre yargılama derler ama, her kim diyorsa artık, dünya öyle işlemiyor.

- ailene de gurur vesilesi olursun, ne kadar önemsersin bilemem, ben hiç umursamamışımdır o olayı. insanlar konuşurken "parayı buldu ama okula bile gitmedi" demez... bak bu önemli... yabana atma... üniversite okumuş insanlar, okumamış insanları hoş tutar, ses çıkartmaz, üstünlük kurmazlar ama iş yaparken bu olayı değerlendirirler. ortaklık yaparken çok önemlidir. eleman olsan terfi konusunda da son derece önemlidir. alt düzey işlere birşey demiyorum, işi iyi yapana verirsin ama yönetim kademeleri öyle çalışmaz.

haaa, istinası vardır.... çuvalla paran varsa kimse eğitimine bakmaz.. zaten paran dışında birşeye bakmazlar... uyarsa sana.... uyar...

sonuca gelirsek.... kendini yirmi sene sonra nerede görüyorsun diye bir geyik çevirsem ? oraya o diploma olmadan gelebilecekmisin....