• Küçük bir aramayla yüzlerce benzerini göreceğiniz "ev sahibi-kiracı" sorununa değinip başınızı ağrıtmak değil amacım. Ancak denk gelmediğim türden bir durumla karşılaşınca paylaşmak istedim
  • Şöyle ki, 3. seneme doğru giriyorum kiracı olarak. Kiralar civarlarda vs uçtu. Bunun farkında olduğum için %25 zam oranı yerine ev sahibimle uzlaşmayı tercih ettim geçen sene ki orta yolu bulduk. Bu sene keza benzerini yapacaktım ki, belli ki sağda solda gördüğü yüksekten açılan kiralar sebebiyle yüksek zam yapmayı kafasına koymuş, veya gözümü korkutup evden çıkarmak istemiş olsa gerek ki. Bana uzunca sıkıcı, içinde "evin 3/8'i bana ait, dolayısıyla ev üzerime olmadığı için yaptığımız sözleşme yasal değil" gibi dikkat çekici cümlenin yer aldığı bir mesaj gönderdi.
  • Bugüne kadar parayı ona gönderdim, geçen sene zammını birlikte yaptık. Evde bir sorun varsa onu aradık ettik vs. Kısacası düne değin "tek" ev sahibimizdi.
  • Şimdi gözümü özellikle iki üç şeyle korkutmayı denedi. Birincisi "Kentsel Dönüşüm", ikincisi "Yeğenim avukat o iyi biliyor", üçüncüsü "Sözleşmemiz yasal değil".
  • Kentsel Dönüşüm'e yapacak bir şey yok, ev onun karar onun, yeğeni avukatsa benim babam da Dr. Oetker onu da geçtim ancak arada hakkımı savunurken kullanacağım belgeyi "yasal değil" demesi farkında olmadan kendi kalesine attığı bir gol değil midir? Sırf gözümü korkutmak için düşülen hale mi güleyim, herkesin kendisini çok akıllı sanmasına mı?