3 aöfte de bölüm bitirdiğim için koşulları biliyorum. AUZEF'in bu konuda dezavantajı var ama. Sadece şehir merkezinde sınavları yapıyor. ATA AÖF ve Anadolu AÖF ilçelerde de yapıyor.
Tekrardan merhaba, DGS sonuçları bugün açıklandı. 1. Sıraya YBS 2. Sıraya Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi yazmıştım. 2.Sıradakini kazanmışım. Kayıt tarihleri 14-20 eylül arası.
1- Kayıtlardan sonra ek tercihler yapılacak. Ben ek tercihlere girip tekrar YBS tercih etmek istiyorum ama YBS çıkmazsa Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetiminide kaçırmak istemiyorum. YBS Çıkmazsa Siyaseti kaçırma ve hiç yerleşememe durumum olur mu? Çünkü kazandığım bölüme ilk tercihlerde kayıt yapmamış olacağım. Bir yandan da diyorumki benim puanıma siyaset bölümü çıktıysa ek tercihlerde de yine YBS çıkmazsa siyaset çıkar sonuçta ek tercihlere bir bölüm kazanamamış yani puanı benden geride olanlar katılacak. (ilk tercihleri kaçıranlar hariç)
2- Benim hedefim Anadolu'da YBS, AUZEF'de Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler okumaktı. Eğer ek tercihlerde de YBS'yi kazanamazsam yine siyaset ve kamu yönetimi veya onun arkasına yazdığım başka bir bölüm çıkarsa kaydımı yapıp (lisans statüsünü kazanıp) 2. üni kapsamında AUZEFte Siyaset ve Uluslararsı ilişkiler, Atatürk AÖF'te de YBS kaydı yapıp bu ikisini okuyup Anadolu AÖF'ü okumama stratejisi mantıklı mı?
3- Ek tercihlerde YBS kazansam da ek tercihlerin açıklanma tarihi 2. üniversite kayıt tarihlerini geçer mi?
Teşekkürler hocam.