Bu alanada uzun denemler sonucunda şuna ulaştım google yapay zeka içeriği cezalandırıyor mu cevap hem evet hem hayır.
Şöyle detaylandırayım özellikle kesin bilgi gerektiren alanlarda sağlık vs google şunu kesinlikle istemiyor
1-yapay zeka yaz bırak , denedim ilk 100e bile giremiyorum
2- yapay zeka yaz editle çok güzel sıralama alıyorym ama sonra bir bakmışım ilk100de gene yokum 50 kere falan denedim bunu
3- insan yazımi bir ürün eğer yapay zeka ile insan yazımı arasında kalırsa kesinlikle insan üst sıralama alıyor.
Genel tavsiyem şu yönde yapay zeka ile yazılıp editlenme ile güzel sonuçlar geliyor. Fakat alan adı otoritesi burda çok önemli kesinlikle.
Olay örneğ 1i: Bizzat denemek için 2 adet domain kullanarak yapay zeka ile içerik girdim biri 6 yıllık domain biri yeni kaydedilmiş venzer kategoride içerukler girdim. Alan adı yaşı olan domain sıralama alıyor ve sıralamada kalabiliyordur ama yeni domain sıralama alıyor sonra ilk 100de yok , silip tekrar yayınlıyorum tekrar sıralama alıyor sonra tekrar gidiyor. Yaşlı domainde bu durumu yaşamadım . Yazılan içerikler AI ile yazılmış ve ikiside editlenmişdi.
Olay örneği 2: Yapay Zeka +Edit+Özgün Resim sonuç mükemmel şu an pc de olmadığımdan veri paylaşımı yapamıyorum yakında nasip olursa detaylı analiz yapacağım.
Kelime Zorluğu: KD29 aylık aranma hacm:2900 domain yası 3 sıralamadaki rakiplerde ilk 3 güçlü rakipler.
Deneme 1 : Kendi Uğraştığim botla bir içerik yazdım spin vs temel ai ile. Sonuç hüsran cümleler arası ilişki yok salak saçma bir sey oldu garip şekilde sıralama aldım 89. Sıraya yerleştim.
Deneme 2: İçeriği silip baştan ai yazdırdım basliklari duzneledim temel seo işleri halledildi.Googlın içeriği tanıması bekledim , sonra sıralam 24 e kadar yükseldim ve ani bir düşüşle sıralamadan kayboldum.
Deneme 3: Keyword silindi arama sonuçlarında anagtar kelimeye ek yapılarak yeni içerik yazıldı AI özgün resim + edit. Aranan sonuca dirket ulasilabulmesi için dirket cevabı yazının girişine yazdım merak edileneleri alta sıraladım. Sonuç harika 13. Sıraya yerleştim bu sefer sıralama kaybım olmuyodu 15e dusuyodum 9 a geliodum ama bu arada hep oynuyordum daha sonra içeriği güncelleme karari aldım.
İlk sayfadaki sitelere girp bende eksik olan ama onlarda olan bilgileri alıp kendi siteme ekledim sürekli olarak güncelliyordum içeriği her gün nerdeyse girip bir 2 kelimede olsa güncelliyorum ilk sitelerdekj örnekleri alıyordum.
1 hafatnın sonunda 2. Sıraya yerleştim 1. Sıraya 1 kere giridm ama hemen düştüm ve dahada giremedim. Sadece bir kelime ile siteye hayvan gibi hit geliyordu.
Googlın güncellemeleri başladı ve pufff sıralamda olan tüm içeriklerim ilk 100den kayboldu zaten birkaç kelime vardı cok icerik olamdiğindan genede mükmmel hit alıyordum ama gitti. Sebebini halen çozemedim. Daha sonra domaini sıfırladim ve 6 aylık bir bosluk olsuturudm ne ixerik var ne domain tum indexler gitmişti sonrantekrar içerik yazmaya başladım ve asla sıralama alamadığımı farkettim domain ölmüştü.