Günümüzde sosyoloji ve algı yönetimi kitleleri yönetmek için reklamların oluşturulmasında bile kullanılıyor, tabii ki siyasette de kullanılıyor.
İnsanlar taraf olmayı seviyor; Kazananlar ve kaybedenler olmak üzere ikiye ayrılıyor, mesele inanç falan filan değil bence. Kimisi kazanan tarafta olmak için kendine yer tutarken kimisi de ben özgürüm düşüncesiyle kaybeden tarafta olmayı seçiyor.Bu siyasette de aynı, bu futbolda da aynı, bu eş dost arkadaş tartışmalarında bile aynı.

Dediğine katılıyorum kesinlikle araştırılmalı ama malesef kolay olan sosyal medya olduğundan ve kitap okumayı sevmediğimizden bir çok kişi bir videoya kanabiliyor.

Bende kısa bir anektod anlatayım;
"Geçen gün oğlumun anaokulunun ilk toplantısı vardı, 30-40 tane veliyi bir sınıfa doldurup, en miniğinden birer sandalye verip oturttular.Karşımda 2 öğretmen 1 müdür yardımcısı vardı.
İşim aşırı yoğun ve hızlıca çıkmam gerekiyordu.Zaten sabrım sınırlıydı.
Müdür yardımcısı hanım bizi birşeyler konuşmak ve muhtemelen alacağımız eksikleri söylemek ve para istemek adına çağırdı.Ancak başlar başlamaz herkesi ayağa alalım dedi, kimse anlam veremedi.
Sonra Atatürk için saygı duruşu ve istiklal marşı için ayağa alalım dedi ve kaldırdı. 30 tane kocaman insan anaokulu çocuğu sıralarında anaokulu çocuğu muamelesiyle kalktık istiklal marşını okuduk.(Yanlışta anlaşılmasın istiklal marşına karşı değilim, sadece orada niye istiklal marşı okuduk onu anlayamadım.Neden çocuk gibi diktin bizi, ben işin orasındayım.)
sonra bitti, oturduk ve başladık, şu şu kadar bu bu kadar, şundan şu kadar alınacak vs. şu kadar para yollamanız gerekiyor.Yani orada karşı çıksam vatan haini ilan edilicem."

Belki ben yanlış düşünüyorum ama deli gibi algı yönetiliyor günlük hayatımızda ama biz anlıyor muyuz bilmiyorum....