Bence bu kararı vermek için kendini 5-10 yıl sonra nerde görmek istediğin önemli. Ben hem üniversite okudum hem de kendi işimi yaptım. Bir zaman öyle bir noktaya geldim ki kazancım o dönemin asgari ücretinden çok fazlaydı ve okulu bırakarak sadece işime döndüm.

Fakat sonrasında tam tersi işimi bırakıp okula döndüm, bunun sebebi ise 1 tane değil. Birçok kötü olay üstüste başıma geldi ve artık hiçbir şey yapmaya gücüm kalmadı. O noktadan sonra hevessiz ve isteksiz bir şekilde bütün işlerimi bir anda bitirerek okula başladım.

Kısaca demem o ki; eğer 5 yıl sonra kendini varlıklı, rahat, kendi işinin patronu ve lüks bir hayatın içinde görüyorsan elbette ki tüm zamanını işe ver. Bu saydıklarımı okul ile de yapmak mümkün ama çok daha zor ve uzun süren bir süreç ile yapabilirsin.

Sadece okul olarak değil, büyük bir şehirde üniversite okumak insana çok şey katıyor. Burada da bir başka çözüm var. Büyük ve kendini geliştirebileceğin bir şehirde (Ankara, İstanbul, İzmir vs....) seni çok zorlamayacak bir üniversiteye kaydolursun. İlla okumak ve iyi bir şekilde mezun olmana gerek kalmaz. Yalnızca çevre edinir, kendini sosyal açıdan geliştirir ve çok insan tanıyarak çok tecrübe edinirsin. Tabi bunları yaparken işini de ilerletmen hiç zor olmaz.