hocam gittiniz mi nasıl ingiltere hayatınız konunuzu uplayayım belki paylaşmak istersiniz.
Gittim hocam 2 ay gibi bir süre de yaşadım. Geçen hafta döndüm abimin düğünü sebebiyle bir iki ay içerisinde vizem bitmeden tekrar gideceğim. Dil okulu ile gittiğim için kalıcağım ediceğim yer hazırdı, memnuniyetsiz ya da aşırı mükemmeliyetçi olmadığım için de memnundum gayet hayatımdan. Cebimde 700 küsür pound parayla gittim hesaplarımda da 2.500e yakın para vardı zaten ihtiyacım da kalmadı internetten güzel işler yaptım. Hâla daha devam ediyorum. British ingilizcesi başta zor gelse de 1 hafta da alıştım diyebilirim, hep amerikan ingilizcesi öğrendiğimiz için buralarda gerçekten zordu başta. Çok fazla network edindim, okul sayesinde bir sürü ülkeden vatandaş tanımış oldum ve genel olarak piyasa araştırması yapıp planımı programımı çizdim sosyal medyanın yanında ticarete de ufak ufak ebay etsy olarak başladım güzel gidiyor, dijital ürün olduğu için de problem yaşamıyorum. Hayat olarak gerçekten burada yaşamadığımızı tekrar öğrendim çok güzel atmosferi var insanları gerçekten memnun. Ben Brighton'da kaldım Leeds'e de gittim Londra'da da bulundum Manchester Oxford aklınıza neresi geliyorsa gezme fırsatı bulabildim diyebilirim, özellikle Edinburgh harikaydı. En çok hoşuma giden şeyler nezaket, saygı ve özgürlük oldu şurada birinin suratına 2 saniye baksan kavga çıkar orada bakınca millet gülümseyip selam veriyor tanımasa dahi. Tabi iyi olduğu kadar kötü yönleri de var, Londra da iki kez telefonum çalınmaya çalışıldı, bir tanesi motorla yoldan gelerek diğeri de pub da eğlenirken birisi yol bahanesiyle gelip masadan çalmaya kalktı malesef Türkiyeden tecrübeli olduğum için problem yaşamadım ama londra gerçekten sıkıntılı bir yer bu konuda. Yaşamak isterseniz londradan yarım saat bi saatlik uzaklıktaki daha yaşlı nüfusunun olduğu yerlere gidebilirsiniz hem yaşam maliyetleri daha ucuz oluyor daha memnun kalabilirsiniz. Türklerle asla muhabbet sohbet ya da türklerin yanında çalışmanızı önermiyorum ırgattan farkınız kalmaz ve atasözü var türk türkü gurbette .... diye.. Gidecekseniz ayak uydurun ve ingilizlerle takılın ayak takımıyla işiniz olmasın.
Merak ettiğiniz bir şey var ise cevaplayabilirim