neoplan37 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizi anlamaya çalıştım hak verdiğim noktalar olsada ben kazanma hırsımı kaybedersem biterim. Kısaca mazimi özetleyim
Çocuklugum onun bunun hayatına özenerek geçti..
Maddi imkansızlıklardan dolayı kazandığım okullara gidemedim,
Askerden geldim sene 2006 sigara parasına muhtaç oldum,
Çocugum oldu hastaneden senet yaparak çıkarttım,
Evlendim çocogumun ısıması için odun çaldım,
Yazlık ayakkabıların altına çivi çakarak kışın giydim,
5 Sene hamallık yaptım,
Daha maddiyattan dolayı kaynaklanan ailevi sorunlara, Bir ortama girdiğinde adam yerine konulmamandan, ezikliklerinden, başkalarına sürekli muhtaç olmaktan bahsetmiyorum bile.
Hocam eşim kanser tedavisi gördüğü yıllarda youtube olmasaydı rezilliğin daniskasını çekmiştik. Zira para sağlıkmıdır evet saglıktır. Beslenmen, tedavi süreçlerin, ruh halin bunların parçasıdır. Ben çok zor süreçlerden geçtim yukarıda sadece bunları özet geçtim. Yaşamayan bilemez. Bu dünya öyle bir hal almışki paran kadar adamsın. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin inşallah. Bizlerinde muhtaç olmamız ailemizi en iyi şartlarda en azından kimseye muhtaç etmeden yaşatmam için para lazım bu parayı kazanmak içinde hırs lazım. Ayrıca Para=Güç
Selam olsun,

Ben yazdım, siz yazdınız.
Şimdi şurada bir laf edelim.
Sizin evladınız, onun evladı sizin gibi bir hayat yaşasın mı istersiniz? Bunu kişisel algılamayın.
Bu bize öğretilen, dayatılan yaşam anlayışı hangimizi mutlu etti ki bizim evlatlarımızı mutlu etsin.
Bizde onlara mutlu olamayacakları bir hayat rotası mı çizelim.

Hepimiz şikayetçiyiz bu durumlardan ama aynı durumları kendi ailelerimize yaşatmak için çok hevesliyiz.

Sevgiler.