SEOmuhendisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
asker olarak mı çalıştınız sivil memur mu ? askerseniz kıt'a görevinde bulundunuz mu? sivil memur ya da komutanlığa lojistik destek sağlayan birimlerde görev yaptıysanız böyle düşünmenize ihtimal veririm.

kıt'a görevi yapmış, sahayı bilen, o sahadaki jandarma bölge komutanlıklarının görev ve sorumluluğunu da bilen birisinin ben böyle bir yorum yapacağını düşünemiyorum.

çevremde pek çok jandarma subayı var, çok samimi olduklarım da var, hiçbirisi sizin gibi düşünmüyor nedense, askeri eğitim almış birisinin de böyle düşünmeyeceğini düşünüyorum
Hocam Asker olarak görev yaptım. Kıt'a görevi de yaptım. Tüm birimlerinde çalıştım. Jandarma Bölge Komutanlıklarında da çalıştım ve orada çalışan tüm askeri personelin benim söylediğim düşünce de olduğuna emin olacaksınız.
Jandarma Bölge Komutanlıkları sahada görev yapmaz. Bütün işleri evraktır İl Jandarma Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı arasında bir nevi aracılık görevi yaparlar. Hiç bir adli ve idari sorumlulukları yoktur. Orada görev yapan hiç bir personele şu evrak olmadı bu arama neden yapılmadı şurada neden bu olay oldu vs diye soramazsınız. Çevrenizdeki Jandarma subaylara da bunu sorarsanız söylediklerimi birebir onaylayacaklardır.
Birliklerin lağv edilmesi de Komutanlıkların görüş ve önerileri dikkate alınarak yapılır. Şimdi olaya şu şekilde bakın; Şu anda İl Jandarma %30 unda belki daha fazlasında General Rütbesi ile İl Jandarma Komutanı var. Jandarma Bölge Komutanlıklarına ise 7-8 veya daha fazla sayıda İl J.K.Lığı bağlı. Size bağlı olan Askeri birliğin komutanının rütbesinden daha yüksek de olmanız lazım. Jandarma Bölge Komutanlıkları Jandarma teşkilatında ( bazı şubeleri hariç ) geri hizmet gibi görülür. Mesela X İl jandarma komutanlığında bir subay hakkında bir soruşturma varsa vs atama zamanında direk J. Bölge Komutanlıklarına atanır. Her Bölge Komutanlığında en az 80-100 rütbeli personel mevcut olup, bunlar İl,İlçe ve J. Krk. K.lıklarında personel yetersizliğine ilaç gibi gelecektir. ( Meydana gelecek Deprem ve Doğal Afetler içinde tüm Kuvvet Komutanlıklarında reaksiyon verecek birimler mutlaka mevcuttur bu görev Jandarma Bölge Komutanlıklarında değildir. Mesela 2 yıl önce meydana gelen sel felaketinde Jandarma Komando Taburu ve İlçe jandarma komutanlığı personeli ellerinde küreklerle temizlik yaptılar. )